Hírek

2015.12.02. 06:07

Nem szállt el a hírnévtől - Körmend vendége volt Pál Dénes, a The Voice nyertese

Körmenden is meggyújtották az adventi koszorú első gyertyáját. A sztárvendég ezen a napon a sármos, búgó hangú Pál Dénes volt, aki a város lakóinak örömére itt kezdte meg téli koncertszezonját.

Horváth Izabella

Dénes fellépésével és kedves kisugárzásával igazi karácsonyi hangulatot varázsolt számunkra. Műsora többek között nemrég elkészült ünnepi lemezének pár dalából állt.

A koncert után beszélt nekem karrierje kezdetéről és terveiről az év végét, valamint a jövő évet illetően.

Dénest mindig körülvette a zene, édesanyja kislányként zongorázott, de ő maga nem szülői nyomásra indult el a zenei pályán. Először csak otthon, illetve iskolakórusban fakadt dalra, de az énekléssel nem voltak komoly szándékai. Később belépett egy miskolci amatőr színházi csoportba. Akkoriban az operettek és a musicalek vonzották leginkább, tehát elindult ilyen stílusú versenyeken.  - Fellépéseimet követően remek visszajelzéseket kaptam, és körülbelül két év győzködés után elindultam a The Voice című műsorban, amit sikeresen meg is nyertem. A legtöbben innen ismerhetnek.

Ahogy mindenkinek, aki elindul ezen a pályán, neki is meg kellett küzdenie csalódásokkal, de átélhetett pozitív élményeket is.

Dénes minden esetben részt vesz saját dalainak elkészítésében, főként a szövegírásból veszi ki a részét. A témát nagyban meghatározzák az énekes gondolatai, érzései, és természetesen illeszkednie kell a dallamvilághoz, a készülő dal stílusához is.

- Első saját dalom, A széltől is óvsz, nagyon különleges, ez a dal a gyermekkorról, az édesanya és a gyermek kötődéséről szól – árulja el.

Legújabb, karácsonyi slágerében, a Régi mesében is hasonló témához nyúlt, elárulta, az ünnepek alatt ő maga is imád újra kisgyermek lenni. Beszélgetésünk közben többször is kiderült, elengedhetetlennek tartja, hogy az ember valamilyen szinten mindig meg tudja őrizni gyermeki énét.

Idei tervei közé tartozik az elkészült karácsonyi nagylemezének kiadása.

A 2015-ös évet a nagy döntések évének értékelte, hiszen sokszor el kellett döntenie, hogy milyen úton menjen tovább. - Zeneileg kezdek rátalálni önmagamra. 2016-ban egy önálló, saját dalokból álló lemezre készülök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!