Hírek

2015.05.26. 17:53

Durvák voltak a gyerekek, de nem volt szándékos diákverés Gércén

„Nem mondhatom, hogy diákcsíny volt, de annak indult” – ezt mondta Németh Ildikó, a Gércei Általános Iskola igazgatója.

Bakos Ágnes

Pünkösd hétfőn került a legnagyobb közösségi portálra egy bejegyzés, ami „véres diákverésről” szólt és rendőrségi feljelentésről, egy meg nem nevezett Vas megyei iskolában. Aztán sorban derültek ki a részletek.

A verésből annyi valós, hogy „volt egy rúgás, egy játék végződött rossz mozdulatban” – tisztázta az iskola igazgatója. Múlt hét pénteken történt az eset. Súlyosnak tűnt a sérülés, ezért került a lány kórházba – ahogy azt a józan ész diktálta a tanároknak, hívták a mentőket. A szombathelyi kórházban megfigyelés alatt tartották a lányt, aztán hazaengedték – ez igaz az internetre került hírből.

A gyerekek szülei egymás között megbeszélték az esetet, nem történt rendőrségi feljelentés az ügyben – derül ki az iskola állásfoglalásából. Ezt a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette: nem érkezett ilyen esetről bejelentés.

„A gyerekek keresik a határaikat, sokszor úgy durvák egymással, hogy észre sem veszik, hogy sérülést okozhatnak” – magyarázta az igazgatónő.

Az ügy híre a poszt nyomán, nagyobb lett, mint maga az eset volt. A hétfőn készült bejegyzést több mint 1500-an osztották meg a portálon és rengetegen írtak véleményt, több hozzászólás is politikai felhanggal jelent meg a poszthoz csatolva.

Németh Ildikó igazgató az esetről nyilatkozva kiemelte: nagyon sok jó hírről tudna beszámolni az iskola életéből, sajnálatos, hogy pont egy ilyen üggyel kerülnek a figyelem középpontjába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!