Konzultáció az érdekekért - Bevándorlás, rezsicsökkentés és adó a kérdések között

2017. május 17., 20:28 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szendi Péter
komment
Szentgotthárd - A Nemzeti Konzultáció kérdéseiről és fontosságáról beszélt V. Németh Zsolt és Zsigó Róbert államtitkár szerdán délután Szentgotthárdon.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, egykori szóvivő hívta fel a szentgotthárdiak figyelmét arra, mennyire fontos, hogy megosszák véleményüket a kormánnyal.

Zsigó Róbert és V. Németh Zsolt Szentgotthárdon Fotó: Szendi Péter

V. Németh Zsolt kiemelte: az időpont meghirdetésekor még nem tudtak arról, hogy az Európai Parlament ezen a napon dönt Magyarország ügyében. A képviselő hangsúlyozta: a Magyarországot súlyosan elítélő határozat azt mutatja, amit eddig is sejteni lehetett - durva támadásra, nyomásra kell felkészülni Brüsszel felől. Így még fontosabb, hogy a magyarok kinyilvánítsák véleményüket a konzultációval, megmutassák Magyarország hozzáállását az illegális bevándorlás kérdé-séhez és más fontos, Brüsz-szel által szabályozni akart ügyben.

- Szentgotthárd különösen alkalmas helyszín ahhoz, hogy erről beszéljünk - emelte ki V. Németh Zsolt. Az illegális bevándorlás súlyosságáról képet kaptak az itt élők, átérezhetik az ügy fontosságát. De a nemzeti konzultáció nemcsak erről szól: rezsicsökkentésről, adópolitikáról és az európai uniós tagállamok szabadságának mértékéről is kérdezik az embereket.

Zsigó Róbert és V. Németh Zsolt Szentgotthárdon Fotó: Szendi Péter

- A rezsicsökkentés is veszélyben van - hívta fel a figyelmet a képviselő, hiszen az Európai Unió maga akarja meghatározni a közszolgáltatások díjait. Pedig a többségi kormány határozottan kiáll amellett, hogy a rezsit nem a piac határozza meg.

Zsigó Róbert kiemelte: a 2010-es választásokat követően a kormány ígéretet tett arra, hogy minden olyan kérdésben kikéri az emberek véleményét, amelyek alapvetően befolyásolják az életüket. Ezért indították el most is a Nemzeti Konzultációt, amely az eddigi legsikeresebbnek mondható. 1,4 millió ember juttatta már el véleményét a döntéshozókhoz.

Hozzátette: a kormánynak határozott álláspontja van az illegális bevándorlással kapcsolatban, de sokkal hatékonyabban tudnak kiállni mellette, ha az emberek véleménye is a hátuk mögött van. Zsigó Róbert elmondta: a magyar katonák és a kerítés nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát megvédik a modernkori népvándorlás hatásaitól, amelyre különösképpen fel kell hívni az emberek figyelmét.

Zsigó Róbert és V. Németh Zsolt Szentgotthárdon Fotó: Szendi Péter

Az államtitkárok a tájékoztató után lakossági fórumot tartottak, amelyen sokan részt vettek.

Vadas Krisztina

2017. május 17., 20:28 szerző: Vadas Krisztina fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...