Hírek

2014.09.28. 12:50

Nick autókkal gazdagodott

Nick - Egyesületek, alapítványok, önkéntes tűzoltók, s az egyházközség dolgozik együtt az önkormányzattal azért, hogy javítsanak a helyi közösség életminőségén, fellendítsék a gazdasági életet, s mindezzel növeljék a település lakosságmegtartó erejét.

Simon Erzsébet

Jelentős változásokon ment keresztül a település, akár a faluképet vizsgáljuk, akár a közösségi életet. A Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány, a Fergeteg Néptánc Egyesület, az egyházközség és az önkormányzat mind azon dolgozik, hogy a néhány éve még csődeljárás alatt lévő községet elegendő saját forrás híján, hiszen az idei költségvetésük alig 38 millió forint pályázati források segítségével egyre szebbé, komfortosabbá tegye. Eddig megújult a templom tetőszerkezete, a homlokzata, elkészítették a kemencés konyhát, az evangelizációs teraszt és a forrásvédelmi táborhelyet.

Parkosították a templom környékét, parkolóhelyeket hoztak létre. Renoválták az önkormányzat és a tűzoltóság épületét, az elmúlt hét végén pedig átadták rendeltetésének a 27 millió forint pályázati támogatással rekonstruált egykori iskolát, amiből örökségvédelmi ház lett. Ugyancsak pályázati forrást fordítottak egy új falugondnoki busz megvásárlására, viszont egy használt tűzoltóautóhoz saját erőből jutott a település. További közös munkára lesz szükség ahhoz tudtuk meg Csorba József polgármestertől , hogy felújíthassák a paplakot, átépítsék a faluközpontot, és megvalósuljon a belvízrendezés. Az eddigiek azt mutatják, a nickiek nem ismernek lehetetlent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!