Hírek

2017.01.09. 13:52

November óta nem történt ilyen: olcsóbb lesz a tankolás

Bruttó kettő forinttal csökken a benzin és a gázolaj ára is szerdán. November óta nem volt árcsökkenés a töltőállomásoknál.

Bakos Ágnes

A kétforintos csökkentéssel 368 forint lesz egy liter benzin ára országos átlagban. Dízelt 380 forintért adnak majd az ugyancsak kettőforintos árcsökkentés után, szintén országos átlagot nézve.

Csak jelképes a kétforintos változás, hiszen csak Szombathelyen 23 forint az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább benzin között, a dízelt nézve pedig 21 forint az eltérés – az egyik ár-összehasonlító portál adatsora szerint.Szerdáig 359 és 382 forintért és a kettő között is tankolhatnak benzint az autósok Szombathelyen.

Dízelt 365 és 386 forintért is adnak, meg a két ár között – a szerdai árcsökkentésig, amit várhatóan egy az egyben átengednek az autósoknak a töltőállomások.A kétforintos üzemanyagár-csökkentés egyébként megfelel a szakértői várakozásoknak, ugyanis nem volt jelentős elmozdulás az olajpiacon az év első hetében, viszont erősödött valamelyest a forint a dollárral szemben a bankközi devizapiacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!