Hírek

2017.01.12. 16:43

Nyakon szúrta ismerősét – Tizenkét év fegyházra ítélte a Szombathelyi Törvényszék

Szombathely – Fellebbez a vádlott, akit első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélt dr. Varga Roland tanácsa. Súlyosan ittas ismerősét szúrta nyakon, miután az szidta az anyját. Nem élte túl a férfi.

Bakos Ágnes

Még tavalyelőtt decemberben történt az emberölés egy szombathelyi lakásban. A vádlott nem szombathelyi, de itt vacsorázott kollégáival és tíz nagyfröccs után lekéste az utolsó vonatát, ezért kérezkedett be éjszakára egy ismerőséhez. Egy másik férfi is szállást kért és kapott ugyanitt. A két férfi összeszólalkozott – mindketten ittasak voltak. A vita hevében került elő egy 14 centis kenyérvágó kés, ekkor még nem történt baj. Csak akkor, amikor ismét a vendéglátójukhoz fordultak: megint megkérdezték, maradhatnak-e éjszakára.

Az ugyancsak ittas házigazdájuk erre szidni kezdte a vádlott anyját – ekkor történt a végzetes szúrás, annyira dühös lett a vádlott, hogy nyakon szúrta a másik férfit. Elmenekült a helyszínről, a kést a csatornába dobta. Még azon az éjszakán előkerült a fegyver és a vádlott is.

A megszúrt férfi életét nem lehetett megmenteni. Védekezni nem tudott: a támadáskor és a halálakor igen súlyos fokú alkoholos befolyásoltság, heveny alkoholmérgezésnek megfelelő állapotban volt – ez nála védekezésre képtelen állapotot eredményezett.

A bíróság 12 év fegyházbüntetésre ítélte a vádlottat emberölésért.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette az ítéletet, azonban a vádlott és védője fellebbez. Megalapozatlanságra hivatkoznak és azt szeretnék, ha gondatlanságból elkövetett emberölést állítanának meg, annak minősítenék a végzetes szúrást, enyhítésért fellebbeznek. Az ítélet tehát nem jogerős.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!