Hírek

2014.06.12. 14:22

Nyaltuk a vanília fagylaltot a Magic Friday-el - fotókkal

Vas megye - Több cukrászda is összefogott, és csütörtökön száz forintért adták a fagylaltot. Gondoltunk egyet, és „szakértők” segítségével felkerestük azt a hat fagyizót, amely csatlakozott a százforintos akcióhoz.

Farkas Eszter

A Magic Friday két arcát, Biró Gábor partiszervezőt és G-Ten – Guttmann Tamás DJ-t kértük fel, hogy kóstolják végig a cukrászdák kínálatát. Összesen hat cukrászdát kerestünk fel, és mindenhol vaníliafagyit kóstoltunk.

Utunk először Bozsokra vezetett, a Kerekes Cukrászdába. A cukrászda vezetője, Banga László elmondta: klasszikus ízű fagyit árulnak: csokit, vaníliát, puncsot, epret, mindegyik helyben készült, főzött fagylalt. Az egyik legfelkapottabb mostanában a Kinder-csoki ízű fagyi, ezt sokan szeretik.

Tamás és Gábor a fagyit tökéletesnek találta Bozsokon. Mint mondták: jó, hogy nem tömény édes, hanem érezni lehet a vanília ízét is.

 

Ezt követően Kőszegre mentünk a Várkör Cukrászdába, ahol Vadász Tibor tulajdonos készített fel minket az ízekre. A cukrászdában húszféle fagyit árulnak, ezt az üzletet a klasszikus ízek kedvelőinek ajánlanánk. Náluk szintén főzött nyalánkságot lehet kapni.

A két fiú szerint nagyon krémes állagú fagyit kóstoltak Kőszegen, nem csoda hát, hogy sokan álltak sorban a cukrászda előtt kedvenc csemegéjükért. A vaníliafagyiból a fiúk némi madártej ízt is kiéreztek.

Szombathelyen négy cukrászdát kerestünk fel. Az első a Mészáros Cukrászda volt, ahol Varga Ádám cukrász fogadott minket. Elmondta: kézműves fagylaltot készítenek a cukrászdában, és nem használnak mesterséges színezéket. Rengetegféle és fajta hideg csemege volt, de nem csábultak el a fiúk, ezúttal is a vaníliára koncentráltak.

A srácok véleménye szerint a város egyik legjobb fagyiját volt módjukban megkóstolni.

– Nagyon krémes és kitűnő az állaga ennek a fagyinak, és remekül eltalálták a vanília mennyiségét is a cukrászok – mondta G-Ten. A fiúk egy egész pohárnyit bekanalaztak, majd a Claudia Cukrászdába mentünk tovább. Ekkor már azt gondolták, nem bírnak több nyalánkságot magukba tömni, ám az üzletben meglepetés érte őket.

– Ez egy olyan fagyi, amely eteti magát – mondta Biró Gábor. Barhiné Novák Mária, a Claudia Cukrászda üzletvezetője kiemelte: általában 16 féle fagylaltot készítenek, és vannak különlegességeik is.

A vasútállomás felé kanyarodtunk, hogy a Rózsa Cukrászdában is kanalazzunk egyet. Itt egy igazán érdekes nyalánksággal találkoztunk: macaron-fagylalttal, de maradtunk a vaníliánál. A fiúk ezt is finomnak találták.

Végül a Príma Cukrászda felé vettük az irányt, ahol Somogyi Gabriella üzletvezető elmondta: cukormentes fagylaltot is árulnak. A két fiú szerint a Príma Cukrászdában a gyermekkorukra emlékeztető klasszikus vaníliafagylaltot kapták – nagy örömükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!