Hírek

2017.06.19. 18:55

Nyári hét kezdődött – Most tényleg melegünk lesz!

Jól tette, aki erre a hétre időzítette a nyaralását, de nem utazik messzire: igazi nyári napok várnak ránk Vas megyében.

Bakos Ágnes

- Kedden is sok napsütés várható, majd nyugat felől gomolyfelhők érkeznek, de nem várható csapadék - kezdte az előretekintést Zsombok Imre, az Országos Meteorológiai Szolgálat észlelője. Ismét 30 °C körül tetőzik a hőmérséklet.

Gomolyfelhők jönnek, de eső nem várható
Fotó: Szendi Péter

Szerdán egy tőlünk északra elvonuló ciklon szállít nedvesebb, labilisabb levegőt: Szombathely térségében erősen felhős lesz az ég, zápor, zivatar hullhat, de nem jelentős mennyiségben. A felhők "lent tartják" a meleget: szerda hajnalban 19-20 °C körül mérhetünk, majd megint 30 °C körül lesz a napi maximum. A hét további napjaiban is erre számítsunk Vas megyében, annak ellenére, hogy csütörtöktől gomoly- és fátyolfelhők jönnek, péntekre látszik ismét kisebb csapadék. Hétvégére csökken a csapadékhajlam, de nem hűl a levegő. Ami a havi folytatást illeti, Zsombok Imre szerint a hónap többi részében jelentős csapadéktól és lehűléstől sem kell tartanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!