Hírek

2017.01.09. 18:15

Bennfentes - Idén Kőszeg látta vendégül a bálozókat

Kőszeg - Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál. Ahogy a kőszegi megyebál lelkes vendégei is, akiket a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes tagjai kértek fel szombaton a bécsi keringőre, a nyitótáncra.

Tóth Kata

A megye társadalmi, gazdasági, tudományos és politikai életének meghatározó szereplői közül sokan ott voltak a hagyományosan a vízkereszt utáni első szombaton tartott mulatságon. Idén Kőszeg látta vendégül a bálozókat. A város helyi értékeit akarták bemutatni, sikerrel tették.

Félmillió gyűlt össze

Huber László polgármester a Soskó András–Soskóné Gráf Györgyi házaspárral, a Myrtill Alapítvány létrehozóival beteg gyerekek családjait támogatják a bálon befolyt összegből.

Mintha hazajönne

Balról Papp Károly országos rendőrfőkapitány, a megyebál díszvendége partnerével, dr. Orosz Ilonával. Papp Károly december elején kapta a meghívást, örömmel igent mondott: mindig szívesen jön a megyébe, itt érettségizett, és évekig a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság állományában dolgozott. Jobbról dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, vasi rendőrfőkapitány feleségével, dr. Tiborcz Jánosné Grétivel.

A művészetpártolók asztaltársasága

Rena Wörner, a Kőszegi Művészeti Egyesület háziasszonya és Petky Péter képző- és iparművész, akinek a múlt hét elején nyílt kiállítása a Jurisics-vár lovagtermében, a megyebál helyszínén. A Kárpátaljáról származó, Kőszegen élő alkotó festményeiből a helyszínen vásárolni is tudtak a vendégek. Rena Wörnerrel, aki több mint tíz éve telepedett le a kisvárosban, sokat diskurált Petky Péter az este folyamán. Asztaltársaságukban foglalt helyet a Soskó házaspár is.

Fülsiketítő dördülések

A Kőszegi Darabontok célja a 16–17. századi katonai élet bemutatása. Az Ostromnapokon mindig fellépnek, szombaton pedig éktelenül hangos lövéseik fogadták a bálba érkező vendégeket a várudvaron. Középen Hernigl László vezénylőtiszt, balról Bokor Róbert, jobbról Tóth Róbert, ők a Nádasdy Bandérium tagjaiként a Vasvármegye Vitézlő Rendje együttműködésében érkeztek Kőszegre.

Alakulóban egy fodrászdinasztia

Tóthné Danka Katalin és Tóth Miklós büszke szülők: a megyebálon szívesen beszéltek gyerekeikről, Szandráról és Márkról, akik nemrég egy nemzetközi fodrászversenyen jártak, és díjesővel tértek haza. Márkot dicséri az év férfifrizurája, Szandra elhozta a legjobb hajszínért járó elismerést és a legjobb női frizura harmadik helyezését. Ráadásul a közönségdíj is az övé lett. A családnak fodrászszalonja van Kőszegen, szívesen járnak társasági eseményekre, színházba. A fiatalok most nem tartottak velük.

Zoltánok egymás közt

Bakos Zoltán, az egyik szervező Pócza Zoltánnal, a Jurisics-vár igazgatójával egyeztet két műsorszám között. Utóbbi műsorvezetőként is sokat tett a családias hangulatért.

„Helyitől veszem, mert helyin az eszem”

A Kőszegi Borbarát Hölgyek Egyesületét Horváthné Kővári Eszter, Tóth Noémi Éva borkirálynő, Barkovicsné Bércesi Judit és Gneisz Terézia képviselte. Közreműködtek a vendégfogadásban, a tombolasorsolásban, és népszerűsítették a kőszegi borokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!