Hírek

2016.07.12. 12:20

Nyolc szombathelyi munkaadó került idén feketelistára – Nem jelentették be a dolgozóikat

Körkép – Az év első öt hónapjának összesítését tette közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: azokat a cégeket sorolja a lista, amely vállalkozások be nem jelentett dolgozót foglalkoztattak.

Bakos Ágnes

Összesen 4875 cég, illetve vállalkozás szerepel a feketelistán, nem mindegyik idei „leleplezés". A teljes sorból 27 szombathelyi, azok közül nyolc 2016-ban került a listára. A nyolcból négynél még tavaly év végén tapasztalták a jogsértést, vagyis azt, hogy be nem jelentett dolgozó tevékenykedett a cégnél.

Két szombathelyi vállalkozás „duplázó", hiszen kétszeresen is lebuktak. Az egyiknél 2014 augusztusában és szeptemberében is, a másiknál 2015 októberében és novemberben is találtak feketén foglalkoztatott alkalmazottat.

Az adóhatóság a honlapján közzétett jogsértő adózók adatait két év után törli, persze akkor, ha nem kapják ismét feketefoglalkoztatáson a vállalkozást vagy vállalkozót. Eszerint idén augusztusban egy, szeptemberben és novemberben majd kettő-kettő, decemberben pedig három szombathelyi vállalkozó kerül le a feketelistáról, hiszen két évvel korábban, 2014 adott hónapjában kerültek rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!