Hírek

2017.06.09. 14:40

Nyolcszázadik születésnapját ünnepelte Vasszécseny

VASSZÉCSENY Ünnepi képviselő-testületi ülésen emlékeztek meg a település megalapításának nyolcszázadik évfordulójáról.

Elek Szilveszter

Az őseink öröksége értékes hagyaték, amelyet készen kaptunk. - kezdte így ünnepi beszédét Zsolnai Zoltán, Vasszécseny első embere a falu nyolcszázadik születésnapját ünneplő testületi ülésen. - Ezért gondoljunk azokra a felmenőinkre, akik templomot és iskolát építettek a falunkban.

A falu vezetősége öt napirendi pontról döntött. Így egy közterületet a falu múltja előtt tisztelegve elneveznek Milek-köznek, és emlékművet állítanak Szécseny határában. De kialakítanak majd egy sétányt a lipárti falurészen, a Gyöngyös mentén, szobrot fognak állítani István királynak a szécsenyi falurészen, de megemlékeztek Pungor Ernőről, a falu művelődési házának névadójáról is.

Fotó: Szendi Péter

- Településünk nyolcszázadik évfordulója alkalmából a képviselő testület úgy döntött, hogy a községért dolgozó személyes elismerésére megalapítja a Vasszécseny Község Szolgálatáért című kitüntetést - mondta a polgármester, aki 24 embernek adta át az elismerést. A falu díszpolgára lett Vámos Antal nyugállományú jegyző, Bertók László tanár és Nagy János költő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!