Hírek

2016.08.30. 15:06

Olvasóink vad elméletei a rejtélyes csípések okairól

Nem a poloska, de nem is a hernyószőr a bűnös a rejtélyes allergiáért olvasóink szerint. Vicces és elgondolkodtató magyarázatok is akadtak szép számmal.

Budai Dávid

Múlt heti cikkünkhöz - amelyben a rejtélyes allergiás kiütésekről írtunk – rengeteg hozzászólás érkezett. Most ezekből szemezgetünk, ugyanis az internet népe az összeesküvés elméletek nagy kedvelője, ezért jöjjenek a legviccesebb, legérdekesebb vagy éppen legrosszindulatúbb feltételezések, hogy mi okozhatta a kiütéseket.

Egy olvasónk biztos benne, hogy nem rovar, hanem vegyszer a bűnös: „Még hogy nem vegyszer? Ha bevallanák, hogy az, akkor meg azért lenne pánik, de szerintem vegyszer, irtószer okozta!" Egy másik olvasónk pedig a kéz-láb-száj vírusra gyanakodik: „Én is átestem rajta. Öt napig tartott. Kezdetben láz, aztán torokfájás majd kiütések alakultak ki. Először a kezeimen voltak a kiütések, aztán szerte mindenhol. A számban is voltak, ezáltal nem tudtam sem enni, inni, illetve beszélni.

Nincs ellene gyógyszer, csak a fájdalomcsillapítók." Akad, aki szalicil allergiára gyanakszik, más pedig a pókokra: „mi először pókcsípésre gondoltunk, mert olyan volt mintha végigmászott volna mindenkin éjszaka, és egymás mellett több piros pötty is volt, hol kisebb, hol nagyobb, eleinte viszketett egy kicsit, de aztán elhalványodott, de még mindig láthatók!" Van, aki szerint a kiütésekhez a migránsoknak is közük van: „Már bocs a gondolatért, de Körmendről indult, ahol a migránsok szabadon járnak kelnek, nem tudom kiverni a fejemből, hogy valami közük van hozzá." Ám akadt, aki gyorsan a menekültek védelmére kelt: „Amikor a magyar nép repked, külföldi zöldség-gyümi, ruha bejön, nem fertőzhet? Csak a migráns..."

A szópárbaj még hosszasan tartott, majd egy olvasónk nemes egyszerűséggel csak annyit írt a feltételezett bűnösre, hogy: „rüh". Időközben, egy megyében dolgozó orvos is megkereste szerkesztőségünket. Szerinte érdemes volna annak a lehetőségét megvizsgálni, hogy nem egy állóvízben élő vízi csiga által terjesztett kórokozó-e a bűnös, mivel az hasonló, viszkető, vörös színű kiütéseket okoz. Nem tudjuk, hogy a panaszosok az elmúlt időszakban mind fürödtek-e tóban, de ha igen, akkor valóban érdemes volna megvizsgálni ezt a lehetőséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!