Lelátók felügyelete, kordonépítés, szórólapok osztása is a feladatok között

Önkénteseket várnak a Savaria Karneválra

2017. augusztus 09., 19:40 szerző: Vas Népe fotós: Szendi Péter
komment
SZOMBATHELY - Nincsen fesztivál önkéntes segítők nélkül, így a hónap végén zajló Savaria Történelmi Karneválon is szükség lesz rájuk. Ráadásul a keleti hastáncot bemutató helyszín is szűkében van az asszisztenciának.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az idei karnevál kapcsán ismét önkénteseket keres a szervező Savaria Turizmus Nonprofit Kft. Kiírásukban az szerepel, hogy "színvonalas, turistákat csalogató eseményeknek adjon otthont Szombathely" - ehhez várják önként jelentkező és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok e-mailjeit. A programot a Vas Megyei Önkéntes Centrum (elérhetősége: onkenteskarneval@gmail.com), egy civil szervezet koordinálja. A feladatok két időszakaszra bomlanak. Augusztus 17. és 19. között a közlekedési változásokról szóló szórólap kihordására keresnek embereket a belvárosban, a jelentkezési határidő éppen ma 16 órakor jár le.

Hastánc a Szultánia helyszínen a tavalyi karneválon - ide is várják a segítők jelentkezését Fotó: Szendi Péter

Változatosabbnak ígérkezik a feladatkör a karnevál idején, augusztus 24. és 28. között. Keresnek például ültetőt a tüzes játék és a felvonulások idejére, rakodókat a Sörtér padjainak és növényeinek elhelyezésére, szemétszedőket, takarítókat, kísérőket a jelmezes felvonulókhoz, felügyelőket az oltópontokhoz, a lovakhoz, a lelátókhoz. Kellenek öntapadós matricát osztók, kordont állítók és kenuzást segítők a kalandvárban. Itt a jelentkezés határideje augusztus 17. 16 óra, a centrum e-mail-címén.

Olyanokat keresnek, akiket érdekel a római kor, a hagyományőrzés, a kultúra, szeretik a fesztiválhangulatot és az emberek közelségét, valamint képesek önálló munkára megfelelő iránymutatással.

Önkéntes híján maradt a karnevál jól ismert Szultánia helyszíne is az Uránia udvarban. Facebook-bejegyzésben keresnek egy vagy két embert, aki a műsorok idején elboldogul egy hangosító berendezéssel (keverőpulttal és erősítővel) - vagyis nem kell az egész napot ott tölteni. A rendezvényhelyszín egyébként gyermekeket segítő szervezeteket támogat bevételével.

Vas Népe

2017. augusztus 09., 19:40 szerző: Vas Népe fotós: Szendi Péter

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...