Hírek

2014.09.05. 07:32

Önkormányzat 2014 - Hivatalossá vált a Pro Savaria Egyesület jelölése Szombathelyen

Hivatalosan is képviselőjelöltek a Pro Savaria Egyesület jelöltjei Szombathelyen: összegyűjtötték és leadták a szükséges mennyiségű támogató aláírást, a helyi választási iroda pedig csütörtökön nyilvántartásba vette mind a 14 jelöltjüket. Az egyesület önállóan indul októberben az önkormányzati választásokon és polgármester-jelöltet is állít - közölte az MTI-vel pénteken a lokálpatriota civil szervezet.

Közleményükben kiemelték: egyesületüknek a Fidesz és a szocialisták után harmadikként sikerült összegyűjtenie Szombathelyen a hivatalos jelöltséghez szükséges aláírásokat, mégpedig úgy, hogy a Pro Savariának nem voltak aktivistái, jelöltjeik személyesen keresték fel a választópolgárokat.

Hozzátették: polgármesterjelöltjük, Molnár Miklós már hétfőn leadta a választási irodán az aláírásokat, így ő is hivatalos polgármesterjelölt. A Pro Savaria Egyesület az előző önkormányzati választás alkalmával a Fidesz-KDNP-vel közösen indult Szombathelyen, és Molnár Miklós személyében később ők adták az egyik alpolgármestert is a közgyűlésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!