Hírek

2017.06.13. 19:45

Online liciten két autó júniusban

Több mint 9 millió adóforinttal tartozik a sótonyi ház tulajdonosa. Hogy az autókra mekkora hátralék miatt indul licit, azt nem tudni.

Bakos Ágnes

Tavaly májusban jegyezte be az árverési jogot a sótonyi házra az adóhivatal, azóta nem törlesztette adótartozását a tulajdonos, így májusban meghirdette a licitet a NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatósága végrehajtási osztálya. Az adós 9 millió 74 ezer forintos adótartozást halmozott fel, ehhez a végrehajtási költség is hozzájön már, így 9 millió 114 ezer forintot követel a NAV a sótonyi ház tulajdonosától. A házat 8 millió forintra értékelték fel, de 6 millióról indul a licit a 95 négyzetméteres ingatlanra. Június 19-én kezdődik és június 22-én zárul majd az árverés. Ugyanebben az időszakban két autót is elárvereznek Vas megyében, de azoknál nem lehet tudni, hogy mekkora adótartozás, mekkora hátralék miatt kerülnek kalapács alá. Az biztos, hogy a felértékelt ár feléről indulnak majd a licitek.

A platós kocsira 600 ezerről indul a licit
Fotó: NAV

Az egyik jármű egy 17 éves teherautó, 1,18 millió forintot ér, de 594 ezer forint érte a minimális ajánlat. Ideiglenesen kivonták a forgalomból a platós kisteherautót, de érvényes műszaki vizsgája van.

Az adóhivatal szerint 400 ezret ér
Fotó: NAV

Nem így a másik kocsinak: már négy éve lejárt a műszakija a személyautónak, amelyik üzemképtelen állapotban került a NAV telephelyére. Az akkumulátor lemerült, a motorról gyakorlatilag nincs információja az adóhatóságnak. A kocsit mindezek ellenére természetesen felértékelték (hiszen elárverezik): 400 ezer forintra taksálják, és a feléről, 200 ezer forintról indul majd a licit a húszéves tompazöld járgányra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!