Hírek

2017.09.04. 16:40

Óriáskönyv Körmend főterén

KÖRMEND A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya a reformáció 500. évfordulójának alkalmából készítette el az Evangélikus képeskönyvet.

Kozma Gábor

A testes műtárgy az evangélikus egyház történetét és jelenét, valamint a reformáció országunkra gyakorolt hatását foglalja magába. A 600 kilós óriáskötetet hazánk több városában is felállították már, így augusztus elején Körmend főterén is.

Kolozsváry Máté ismerkedik a nagy bibliával Fotó: Jámbori Tamás

Benedek János evangélikus lelkész lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy két óriáskönyv készült, és az egyházközségek bejelenthették igényüket a felállításukra az adott településen. Városunkba augusztusban szállították Szentgotthárdról és a hónap végén Zalaszentistvándra került. A 12 oldalas óriáskönyvet a Körmendi napoknak köszönhetően is többen láthatták, hatalmas lapjait reggel hattól este tízig lehetett olvasgatni, így sokan megismerkedhettek a tartalmával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!