Hírek

2017.06.15. 18:13

Őrizhetik gyerekek is a várost - Közgyűlést tartott a polgárőr egyesület Répcelakon

RÉPCELAK - Tisztújító közgyűlést tartott a polgárőr egyesület. Új tagokat várnak a soraikba, nyugdíjasokat és fiatalokat egyaránt.

Budai Dávid

Tisztújító közgyűlést tartott a polgárőr egyesület. Elhangzott: különösen fontosnak tartják az egyedülállók otthonainak szemmel tartását, a fiatalok védelmét, valamint a közterületek felügyeletét.

A polgárőrök átlagosan hetente harminc órában vigyáznak a rendre, pénteken és szombaton mindig találkozhatnak velük a városlakók, de ha kell, bármikor rendelkezésre állnak az önkéntesek. Könczölné Bernáth Ilona elmondta, a tapasztalat az, hogy sokszor már a jelenlétük elegendő.

Mivel a polgárőrök nincsenek sokan, új tagokat is várnak soraikba, akik lehetnek nyugdíjasok, sőt szülői beleegyezéssel akár 14. életévüket betöltött gyerekek is. Az előző vezetésből egyedül Fehér István nem vállalta a felügyelőbizottság elnöki tisztjét, amelyet ezentúl Mészáros Imre tölt majd be.

Elhangzott: soha olyan kevés bűncselekmény nem volt Répcelakon, mint az utóbbi időben, és ez nagyban köszönhető a polgárőröknek. Tavaly mindössze hat vagyon ellenes bűncselekmény történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!