Hírek

2017.07.25. 18:25

Kőszegdoroszlón örülnek a fejlődésnek

KŐSZEGDOROSZLÓ - Sorban, több pályázaton nyert a település: megújul a ravatalozó és megoldódik a csapadékvíz-elvezetés problémája is.

Tóth Kata

A szombati falunapon a művészeti csoportok fellépése e-lőtt Joó Tamás polgármester szólt a közösséghez: büszkén mondta el, hogy sorban, több pályázaton is nyertek. Először a lakosságszám alapján igényelhető 2,95 millió forintot az adósságkonszolidációban nem részesült települési önkormányzatok fejlesztéseinek támogatására kiírt pályázaton. Ehhez az összeghez tesznek még hozzá 3 milliót: a ravatalozót újítják fel belőle. A héten kezdődnek a munkálatok, és halottak napjára - a polgármester reméli - végez a kivitelező.

A csapadékvíz-elvezetés hosszú ideje problémás a településen, három patak folyik keresztül rajta, és majdnem minden évben van árvíz. Arra, hogy megoldják a belterületi csapadékvíz-elvezetést 65 milliót, a külterületire (a vízüggyel közösen) 250 millió forintot nyertek, húsz helyen dolgoznak majd a faluban. A faluház vizes területre épült, állandó mozgásban van az épület - arra is ráférne a felújítás.

Turisztikai fejlesztés is várható: helyrehozzák a Pogány-hegyre vezető földutat, és épül egy kilátó, ahonnan szép panoráma lesz a kis lélekszámú, de nagy területű Doroszlóról: a Kőszegi-hegyet lehet majd látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!