Hírek

2014.08.26. 17:25

Összefogtak a polgármesterek

Az összefogás erejében bízva a korábban külön listán szereplő két megyei, polgármestereket tömörítő egyesület egy jelöltlistát állított hétfőn a megyei közgyűlési választásra.

Simon Erzsébet

A Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület és a Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom fontosnak ítélte, hogy a politikai pártok mellett a kistelepülési, kisvárosi önkormányzatoknak is legyen képviselete a megyei közgyűlésben. Helyben az állampolgárok bizalmát elnyert polgármesterek olyan legitimitással bírnak, amellyel egyetlen párt vagy szervezet sem rendelkezik. A választópolgároknak is fontos, hogy gyakorlati tapasztalattal rendelkező településvezetők képviseljék az érdekeiket.

Óriási jelentőségge lesz a jövőben a megyei közgyűlésnek, hisz az Európai Uniós fejlesztési források felett ez a testület rendelkezik. A megyei listát ismert és már bizonyított települési elöljárók vezetik: dr. Németh Kálmán Répcelak, Patyi Elemér Bögöte, Kovács Péter Vép, Fuxberger Imre Csehimindszent, valamint Király Árpád, Csepreg polgármestere. Az első napok után látszik, hogy a szükséges aláírások többszörösére számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!