Hírek

2016.05.19. 13:41

Őszre kész az M86-os Csornáig – Szombathely is gyorsforgalmi csomópont lesz

Tovább épül a csornai elkerülő, letették a beruházás alapkövét. A felelős államtitkár őszre ígérte az M86-os Hegyfalu-Csorna szakaszát.

Simán Klára

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára elmondta, hogy fejlesztések ütemvesztés nélkül folytatódnak a térségben: 2016 őszére megépül az M86 Hegyfalu-Csorna szakasza. A beruházással a kormányzat stratégiai céljainak megfelelően végre Szombathely is bekapcsolódik a gyorsforgalmi hálózatba. A 69 milliárd forintos keretösszegből megvalósuló komplex útfelújítási programban a 85-ös főút négy, leromlott műszaki állapotú szakaszának helyreállítása is megtörténik idén.

Nagy Róbert, a NIF Zrt. vezérigazgatója a Győr-Moson-Sopron megyében folyó, de a vasi autósokat érintő  további munkálatokat is ismertette: „A Csorna elkerülő út kivitelezése központi költségvetési forrásból, nettó 13,8 milliárd forint értékben valósul meg. A Győr keleti elkerülő út második ütemének építését múlt hónapban megkezdtük, a 3,8 kilométer hosszú szakasz kivitelezése 2016 végére befejeződik. A befejező harmadik ütem előkészítése jelenleg folyamatban van, a beruházás idén várhatóan itt is elindulhat."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!