Hírek

2016.11.30. 20:05

Ötszázmilliós keret a vasi munkaerő-piacra

Szombathely - Több, mint ötszázmilliós keretből gazdálkodhat a Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum munkaszervezete. Továbbképeznek a pénzből.

Turbók Attila

A Vas Megyei Kormányhivatal és a megyei önkormányzat kezdeményezésére megalakult a Vas Megyei Foglalkoztatási Paktum.

A meglehetősen hivatalos név mögött azonban nagyon is hétköznapi probléma megoldási szándéka rejlik. Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta: az előző években a legnagyobb feladat volt a munkaerőpiac számára, hogy a nagymértékű munkanélküliséget kezelje. A Vas megyében kialakult, alig három százalékra zsugorodott álláskeresői arány azonban más kérdésekre keresi a megoldást. - Itt elsősorban arra kell gondolnunk, hogy a máig munka nélkül élő embereket milyen módon tudjuk a munka világába csábítani, hiszen az is tény, a vasi cégek jó része szakemberhiánnyal küzd - fogalmazott a kormánymegbízott.

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző, Majthényi László közgyűlési elnök, Harangozó Bertalan kormánymegbízott és Cseri József alelnök Fotó: Turbók Attila

Hangsúlyozta: az emlegetett réteget átképzésekkel vagy továbbképzésekkel lehet ösztönözni, ez a szervezet legfontosabb célja. - Természetesen a vállalatoknak, a vállalkozóknak is segítünk szakemberproblémáik kezelésében - mondta Harangozó Bertalan. Hozzátette: e célokra uniós forrásokból több mint 500 millió forint áll rendelkezésére, melyből egyebek között több száz ember át- és továbbképzését szeretnék megoldani úgy, hogy a program végére a képzettek jó része el is tudjon helyezkedni a környéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!