Hírek

2013.07.08. 15:47

Otthonra lelt a Lakos Ádám Szeretetszolgálat

Boba – Új gyülekezeti házat avatott a hét végén a helyi evangélikus gyülekezet. Az épületben a Lakos Ádám Szeretetszolgálat és a gyülekezet egyéb helyiségei kaptak helyet.

Tersztyánszky Krisztina

Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke szentelte fel vasárnap délután a Bobai Evangélikus Egyházközség újonnan elkészült gyülekezeti házát. Az ünnepségen részt vettek az egyházközség egyházi és világi vezetői, más települések lelkészei és a gyülekezet Dániából érkezett barátai is.

A Bobán 2009-ben megalakult, majd 2011-től önállóan működő Lakos Ádám Szeretetszolgálatnak eddig nem volt önálló épülete. Mivel a szolgálat ma már mintegy ötven alkalmazottal több mint négyszáz idős rászoruló ember házigondozását végzi, indokolttá vált az infrastruktúra fejlesztése. Az új épületet a bobai templomkertben, egy már meglévő apró gyülekezeti helyiség bővítésével alakították ki. A korszerű, akadálymentesített épületben 230 négyzetméter alapterületen egy nagyobb gyülekezeti terem, a szeretetszolgálat irodahelyiségei, lelkészi iroda, irattár, raktár, konyha és vizes helyiségek kaptak helyet. Ezentúl itt folyik majd a szolgálat adminisztrációja, itt tartják a gondozónők hetenkénti áhitatát és a fűtési szezonban ide költöznek majd az istentiszteletek is. Rostáné Piri Magda, a gyülekezet lelkésze elmondta, hogy az építkezés rekordidő alatt készült el. December 17-én kezdték el a munkát, és május 31-re már el is készült az épület. Jelenleg a használatba vételi engedélyezési folyamat zajlik, s a tervek szerint a bebútorozás után júliusban már költözhetnek is a munkatársak új irodáikba. Az épület, mivel a templom kertjében áll, a gyülekezet tulajdona, használatáért a szeretetszolgálat bérleti díjat fizet. A kivitelezés költsége 42 millió forint volt, melynek nagy részét az országos egyháztól kapták a bobaiak visszatérítendő támogatásként, illetve segítséget nyújtott a dán Y`s Men Egyesület is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!