Hírek

2014.08.22. 17:20

Ötven év után találkozik a tíz egykori diák Szőcén

Szőce - A szőcei általános iskola 1964-ben végzett tanulói szombaton gyűlnek össze a helyi művelődési házban az 50 éves osztálytalálkozójukra.

Merklin Tímea

- A jeles napra nagy lelkesedéssel és alázattal készültünk. Mindenkit elértünk, valamennyien élünk, igaz, nem mindenki jön el, hárman fognak hiányozni, így tízen leszünk, és négy egykori tanárunk - tudjuk meg a főszervezőtől, a Körmenden élő Vörös Lászlónétól, aki 65 éves, nyugdíjazása előtt bolti eladóként dolgozott. Szőcéről úgy került el, hogy férjhez ment, Körmenden vettek lakást 1977-ben. Egy fiuk, egy lányuk született, három lányunokájuk van.

Egykori osztálytársai szintén 1949-50-es születésűek, nem mindenki él Vas megyében, van, aki Zalába került, más Budapestre, Szombathelyre, Kaposmérőre. Egyetlen fiú társuk nem nősült meg, de különben mindenkinek van családja, általában két gyereke és 2-3-4 unokája. A hölgyek már nyugdíjasok, egy kivétellel, dr. Tóth Zsuzsanna orvos Szombathelyen, még praktizál.

Felső sor, balról jobbra: Kozma József, Balaskó József, Lukács Árpád, Török Lajos Középső sor balról jobbra: Tóth Zsuzsanna, Havasi Károlyné tanárnő, Biczó Zoltánné tanító, Papp Rózsa Alsó sor balról jobbra: Németh Borbála, Török Mária, Varga Ilona, Németh Erzsébet, Szabó Edit, Pungor Erzsébet (Fotó: Szőcei iskola)

- 1956 őszén kezdtük meg 13 fős létszámmal az általános iskolai tanulmányainkat, ami szüleinknek jókora megpróbáltatás volt -  meséli Vörös Lászlóné Németh Erzsébet (a képen az alsó sorban balról a harmadik, pont, akik mellette ülnek, azok nem jönnek el).

- Becsületre, emberségre neveltek bennünket, köszönet érte. Tisztelet és hála tanítóinknak és tanárainknak, akik szintén mindig a jóra intettek és tanítottak. A találkozón ők is részt vesznek: Biczó Zoltánné szőcei, Gaál Lajosné Nádasdról, Havas Károlyné Körmendről, Kohl Tiborné Győrből érkezik.

- Sajnos Gregus Lászlóné Iván Gyöngyi tanárnő már nem tud eljönni, meghalt. Pénteken kint voltunk a temetőben, virágot vittünk a sírjára, mécsest égettünk érte. Hiányzik nekünk, mély tisztelettel és főhajtással emlékezünk rá. A régi tanárainkkal, osztálytársainkkal nagyon jó látni egymást, nagyon ragaszkodunk egymáshoz, jó osztály voltunk. Először 20 éves találkozót rendeztünk, de kevesen jöttek el. Aztán rendeztünk 40 és 45 éves találkozókat, azokon már többen voltunk. Ezt az 50 éves találkozót most jól megszerveztük.

Az öreg diákok először szentmisén vesznek részt ma délután 5 órakor, amelyet dr. Gyürki László kanonok celebrál, utána közös vacsora lesz a helyi kultúrházban, ahol az őrimagyarósdi evangélikus lelkészt is vendégül látják. Az élőzenét Pap Dezső szolgáltatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!