Hírek

2015.05.20. 18:57

Ötven zsák szemetet gyűjtöttek a diákok

Szombathely – Autógumi, linóleum, konzerves dobozok és flakonok – néhány óra alatt ötven zsák szemetet szedtek össze szerda délelőtt a Hefele szakképző iskola diákjai.

Németh Zoltán, dr. Szalai Péter igazgató és Sákovits Milán rakják össze a zsákokat: erdei objektumokat is örökbe fogadtak. Fotó: Médiaközpont

Az intézmény együttműködési megállapodást kötött a Szombathelyi Erdészeti Zrt-vel: ennek fontos része a környezet tehermentése. Zsákokkal és kesztyűkkel felszerelkezve vették be magukat a szombathelyi Parkerdőbe a Hefele diákjai szerda reggel. Rossz cipő és többek között még egy kőszobor is került a zsákokba. A diákok örökbe fogadnak néhány erdei objektumot: tűzrakóhelyet vagy a tornapályán lévő akadályt, amit aztán ők tartanak karban. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 2010-től közel 600 millió forintot fordított saját forrásból közjóléti beruházásokra, ezeket azonban karban is kell tartani. – tájékoztatott Varga Péter, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. közjóléti csoportvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!