Hírek

2016.02.05. 15:45

Páratlan kincset semmisítenének meg Csepregen?

Csepreg – „Nem ér meg 6600 forintot a csepregi városvezetésnek a történelmi épületek védelme” - vélekedik a Jobbik csepregi elnöke, Varga Dániel.

Bakos Ágnes

Negyvennégyről ötre csökkentette a helyi védettség alatt álló épületek számát Csepreg önkormányzata 2014-ben, a napokban pedig lebontották a XIX. század végén épült, egykor a Schöller-kastélyhoz tartozó magtárat – közölte Varga Dániel, a Jobbik csepregi elnöke és Rába Kálmán, a Jobbik választókerületi elnöke.

A politikusok információi szerint lebontanák a Dózsa utca 7. szám alatti épületet is. Ez a ház az utolsó jellegzetes csepregi parasztház, amely nemcsak helyi szinten, de egész Nyugat-Magyarországon is egyedülállónak számít – hívják fel a figyelmet.

Fotó: Jobbik

Emlékeztetnek a 2014-es döntést megelőző hatásvizsgálat eredményére, amely szerint egy épület bejegyzési költsége 6600 forint volt – ennyibe kerülne tehát egy épület megmentése.

„A Jobbik kiáll Csepreg történelmi épületei mellett és felszólítja Vlasich Krisztián Fideszes polgármestert, a pénzügyi bizottság egykori elnökét, hogy biztosítsa a még álló történelmi épületek helyi védelmét és akadályozza meg további rombolásukat!" – írják közleményükben a politikusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!