Hírek

2013.12.05. 11:34

Példás összefogás - Messzire viszik a megyeszékhely jó hírét

Szombathely – A Római Magyar Akadémián az elmúlt hétvégén nyílt meg az olasz Rocco Turi Szombathelyt bemutató fotókiállítása. A tárlatot dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere nyitotta meg.

Bajdó Bettina

Dr. Puskás Tivadar (jobbról a második) is ott volt a tárlaton (Fotó: Kovács Gábor)

Több mint két évtizede annak, hogy először Szombathelyen járt Rocco Turi, de azóta elmaradhatatlan hallgatója a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemnek. Ez az a kapocs, amely összeköti Szombathelyt és az olasz fotográfust. Rocco Turi az elmúlt években többször találkozott dr. Puskás Tivadarral, s a polgármesteri hivatalban az egyik látogatása során elmondta: szeretné Rómában bemutatni Szent Márton szülővárosát. A rendhagyó kiállítás megszervezésében a Vas Megyei TIT – ez a szervezet az urbanisztikai nyári egyetem házigazdája – is segítette Rocco Turit.

Szombaton este dr. Puskás Tivadar népes szombathelyi közönség – köztük voltak önkormányzati képviselők és a Vasi TIT elnökségének tagjai is – előtt nyitotta meg a Római Magyar Akadémián a kiállítást. Az eseményen köszöntőt mondott Halász János kulturális államtitkár és Molnár Antal, a Római Magyar Akadémia igazgatója is. Dr. Puskás Tivadar elmondta: a példaértékű összefogással megvalósult tárlat kézzel fogható bizonyítéka annak, hogy a városba látogatók, köztük Rocco Turi, messzire viszi Szombathely jó hírét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!