Hírek

2015.11.26. 13:01

Pénztárcát a belső zsebbe! Óvatosságra int a rendőrség a megyei adventi vásárokban is

Szombathely – Nyit az adventi vásár Szombathely Fő terén. Nem csak a hangulatos forralt borozás és vásárolgatás helyszíne lehet a forgatag, hanem tökéletes terep a zsebtolvajoknak, csalóknak, autófeltörésre „szakosodott” bűnözőknek – erre hívta fel a figyelmet a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Bakos Ágnes

A rendőrség idén is a polgárőrökkel közösen járőrözik a szombathelyi adventi vásárban. November végén a bevásárlóközpontokban, a piacokon is ott vannak az egyenruhások – mondta el Varga Sándor, a Vas Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa.

Civil ruhás rendőrök is lesznek a vásárban és a köztéri kamerarendszert is segítségül hívják, ha szükség van rá.

Egyetlen zsebtolvajlással sem volt dolga tavaly, az év végi ünnepek körüli vásárokban a vasi rendőröknek, de, amint Varga Sándor fogalmazott, alkalom szüli a tolvajt, így fő az óvatosság.

– A parkoló autó nem raktár, abban látványosan ne tároljuk a megvásárolt értékeket. Utcai árustól, kétes eredetű terméket ne vásároljunk, és a csomagunkat ne bízzuk másra – sorolt néhány jó tanácsot Varga Sándor.

A vásárokban és a tömegközlekedési eszközökön is lehetnek zsebesek, a pénztárcákat érdemes belső kabátzsebben tárolni – ha pedig megtörtént a baj, tolvajlás áldozata lett valaki, azonnal hívja az általános segélyhívót, a 112-t.

Az online, az internetes vásárlás veszélyeire is figyelmeztetett a Vas Megyei Rendőr Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa. A legfontosabb, hogy a bankkártyánkról ne adjunk ki információkat. Meg kell győződni az elérhetőségek valódiságáról, a reklamáció, az árucsere és pénzvisszafizetés lehetőségéről és módjáról.

A konklúzió az, hogy ha körültekintőek vagyunk, akkor bűnmentes karácsonyi készülődésben lehet részünk – Szombathely Fő terén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!