2017.05.12. 11:24
Kőszegi a legjobb magyar pizzás! Pármában bizonyított Szabi, a pék
Bekerült a világ ötven legjobb pizzása közé Szabi, a pék. A kőszegi Szabadfi Szabolcs kedvenc alapanyagait vetette be: mangalicasonkát és spárgát, így hódította meg Olaszországot.
A héten 38 ország 730 pizzakészítője mérette meg magát Olaszországban, Pármában.
Három napon át sültek a tésztacsodák a világ legnagyobb pizza-világbajnokságán, a Campionato Mondiale Della Pizza versenyen. Nem új a megmérettetés: ez volt a 26., évente rendezik.
Az egyetlen magyar induló volt Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék. Ízlett a mangalicával és spárgával bolondított pizza az olaszoknak: Szabi a világ ötven legjobb pizzása közé jutott, a 48. helyen végzett. Nagyon szoros volt a mezőny: Szabolcs 717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert.
A jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve.
Fotók: Szabi, a pék
A kőszegi származású pékről mindent elolvashat ITT.