Hírek

2017.05.12. 11:24

Kőszegi a legjobb magyar pizzás! Pármában bizonyított Szabi, a pék

Bekerült a világ ötven legjobb pizzása közé Szabi, a pék. A kőszegi Szabadfi Szabolcs kedvenc alapanyagait vetette be: mangalicasonkát és spárgát, így hódította meg Olaszországot.

Bakos Ágnes

A héten 38 ország 730 pizzakészítője mérette meg magát Olaszországban, Pármában.

Három napon át sültek a tésztacsodák a világ legnagyobb pizza-világbajnokságán, a Campionato Mondiale Della Pizza versenyen. Nem új a megmérettetés: ez volt a 26., évente rendezik.

Az egyetlen magyar induló volt Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi, a pék. Ízlett a mangalicával és spárgával bolondított pizza az olaszoknak: Szabi a világ ötven legjobb pizzása közé jutott, a 48. helyen végzett. Nagyon szoros volt a mezőny: Szabolcs 717 pontot ért el, a világbajnok 803-mal nyert.

A jelenlegi legnagyobb, leghíresebb olasz pizzakészítőt, Graziano Bertuzzót is elvarázsolta a magyar pizzás és remekműve.

Fotók: Szabi, a pék

A kőszegi származású pékről mindent elolvashat ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!