Hírek

2017.08.01. 18:01

Portschy Tamás lett Celldömölk főépítésze

CELLDÖMÖLK - Portschy Tamás építészmérnök, városépítési-városgazdasági szakmérnök lett Celldömölk főépítésze. A szakember korábban itt lakott és dolgozott.

Gyuricza Imre

Celldömölk képviselő-testülete a legutóbbi ülésén döntött arról, hogy főépítészt foglalkoztat. A választás Portschy Tamásra esett, aki 2019. december végéig kapott megbízást a várostól. Az önkormányzati testület időszerűnek találta, hogy főépítészt foglalkoztasson, hiszen a város egységes arculatának kialakításához ez nagy segítséget jelent. A megbízást gyorsította a tény, hogy október elejéig minden településnek el kell készítenie a települési arculati kézikönyvet.

Portschy Tamás Fotó: Gyuricza Imre

A kettős feladatról Portschy Tamás elmondta, hogy főépítészként a település összképéért felelős szakemberként dolgozik. Azért, hogy a harmonikus utcakép, a település karaktere megfelelően alakuljon. A rendelkezések szerint az új építkezések egy része nem engedélyköteles, de ez nem jelentheti azt, hogy mindenki azt tesz, amit akar. Főépítészként felülvizsgálja a terveket, és ha úgy ítéli meg, hogy szükséges a beavatkozás a tervezés folyamatába, akkor lépni fog, a közösség érdekében eljárva, az utcakép összhangja érdekében.

A szakember nem ismeretlen Celldömölkön, hiszen korábban lakóhelye is volt a város, és majd három évtizeddel ezelőtt az akkori polgármesteri hivatal műszaki osztályát vezette, 1990-től négy évig önkormányzati képviselőként is dolgozott a városért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!