Pozitív változások Szentgotthárdon - Hamarosan kivonulnak Máriaújfaluba a munkagépek

2017. június 01., 18:45 szerző: Vadas Krisztina
komment
Szerdán tartotta rendes képviselő-testületi ülését az önkormányzat. Örömteli, jövőbemutató dolgokról számoltak be és döntöttek a város vezetői.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Máriaújfalui szennyvízcsatorna ügye

Örömteli hírt közölt Huszár Gábor polgármester: június 12-én kivonulnak a munkagépek a máriaújfalui városrészre, és elkezdődik a csatornarendszer kialakítása. Régóta vártak már erre az ott élők - pontosan húsz éve készültek ez az első tervek. Idén januárban aztán aláírták a vállalkozói szerződéseket, a munkaterületet februárban adták át. A szennyvízelvezető kiépítésének összköltsége 505 millió forint. Az elmúlt kilenc évben egyébként már többször nyújtott be az önkormányzat pályázatot a szennyvízelvezetés megoldására, de azt 2008-ban, 2010-ben és 2013-ban is elutasították különböző indokokkal. 2015-ben külső szakértőket is bevonva adták be a pályázatot, ekkor elnyerte az önkormányzat az igényelt forrást. A beruházás nemcsak az összközmű megléte miatt fontos, hanem a természet értékeinek védelmében is jelentős szerepet játszik.

Szerdán tanácskoztak a képviselők, fontos témák voltak napirenden
Fotó: Fébert Ildikó

Megnyílt a hulladékudvar

Csütörtökön megnyitotta kapuit a szentgotthárdi hulladékudvar - jelentette be Labritz Béla alpolgármester. Ez is többéves álom már a városban, most végre megvalósulhatott. A hulladékudvar minden kedden és csütörtökön, valamint minden hónap első szombatján lesz nyitva. Széleskörű a bevihető hulladékok listája, de a leadás módja szigorúan szabályzott, így arra kérik a lakosságot, hogy figyelmesen olvassák el a ki-adott tájékoztatót. Egyelőre csak a szentgotthárdi és a szűk agglomerációban lévő települések lakói adhatnak le hulladékot, de dolgoznak azon, hogy az összes járási településről hozhassanak a telepre szemetet.

Az alpolgármester hozzátette: a Nyugat-dunántúli Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás ismét nyert 950 millió forintot, mellyel a résztvevő önkormányzatok környezetvédelemmel és a lakossági elszállítással kapcsolatos teendőit teszik még korszerűbbé.

Kísérleti jelleggel

A képviselők tárgyaltak az üzletek éjszakai zárva tartásáról szóló rendelet módosításáról is. A tervek szerint engedélyeznék az üzleteknek a szombat éjjeli nyitva tartást. Ehhez azonban az érintett vendéglátóhelyeknek együttműködést kell kötniük a várossal. Ennek lényege, hogy együtt biztosítsák a polgárőri, rendőri jelenlétet a városban. Várhatóan szeptemberig kísérleti jelleggel vezetik be módosítást. Nyár végén a tapasztalatokat összegzik, és ez alapján döntik el a képviselők, hogy továbbra is engedélyezik-e a nyitva tartást. Virányi Balázs, az Eszközkezelő Önkormányzati Bizottság elnöke szerint a polgári jelenlétet kamerákkal is meg kellene erősíteni a biztonság érdekében.

Nem változik a forgalmi rend

A városvezetők több módosítást is megtárgyaltak a forgalmi renddel kapcsolatban, de végül egyiket sem vezetik be. Döntésük értelmében nem lesz egyirányú a Kis utca, Sallai utca, Bem utca közötti szakasz. Nem korlátozzák a Széll Kálmán utca 19. kapualjába a behajtást sem, ezzel együtt a Széll Kálmán utcai szökőkút mögötti részen sem változik meg a forgalmi rend. A polgármester azonban hozzátette: amint lehetővé válik, hogy az üzleteket hátulról autóval megközelítsék, akkor felül kell majd ismét vizsgálni a közlekedési szabályokat.

Vadas Krisztina

2017. június 01., 18:45 szerző: Vadas Krisztina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...