Hírek

2010.11.10. 18:18

Prima Primissima 2010: csütörtök éjfélig még szavazhatnak!

Olvasóink honlapunkon csütörtök éjfélig voksolhatnak a megyei Prima-díj közönségdíjasára. A rangos díjról, kulisszatitkairól kérdeztük az egyik fő szervezőt.

Némethy Mária

Kitűnni a többiek közül. Ez az ősi vágy egyidős az emberiséggel. Erről szólnak a különféle díjak, amelyeket kapni jó.

De milyen érzés a díjat adni?  A kérdést Szőnye Józsefnek tettem fel, a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ)  Vas megyei elnökének, aki tagja a Prima Primissima kuratóriumának, s a kezdetektől - most hatodik alkalommal -    fő szervezője a megyei  Prima-díjak átadásának. 

- Első pillanatban talán furcsának tűnik, de a díjat odaítélni és adni is legalább olyan dicsőség, mint megkapni azt. Tovább megyek: a Prima-díjak rangját az is mutatja, hogy ennek az eseménynek vesztese nincs. Többek visszajelzéseiből tudjuk, már a jelöltség is megtisztelő. -
  
2003-as alapítása óta mitől vált ennyire rangossá a Prima? Nem jelentéktelen a pénz, ami vele jár, hiszen a három kategória győztese 1-1 millió forintot kap, a jelöltek  százezret. Szőnye József szerint azonban más oka is van a rangnak, a népszerűségnek.

- Elindulása, 2003 óta  osztatlan elismerést szerzett, népszerűvé vált  a Demján Sándor által létrehozott díj, amelynek alapfilozófiája változatlan: a vállalkozók ezzel ismerik el a kultúra és a tudomány legjobbjait. Egy mondatban megfogalmazva: a Prima-díj a reál szféra tisztelgése a humán szféra előtt.

Arra kértük Szőnye Józsefet,  mondjon el kulisszatitkokat, avasson be bennünket a megyei  jelöltek kiválasztásának menetébe.       

- Nincsenek titkok. A VOSZ Vas Megyei Elnöksége mellett működő tanácsadó testület három jelölt közül választja ki a kategóriák legjobbjait, ők lesznek a vasi Prima-díjasok. Ez vita nélkül nem megy. A megye társadalmi szervezeteit  bevonjuk az előzetes jelölésbe, a VOSZ közgyűlése dönt a három jelöltről. A díjakra a pénzt  vállalkozók adják, 90 százalékban kezdetektől ugyanazok.
 
Az idén a szervezők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a megye legnagyobb értékű díjainak átadásán a közélet meghatározó szereplői is jelen legyenek.

Ez pénteken 15 órakor kezdődik a kőszegi Jurisics-vár lovagtermében. Ekkor adják majd át a Vas Népe olvasói által megszavazott  közönségdíjat is. Erre csütörtökön éjfélig voksolhatnak honlapunkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!