Hírek

2009.10.19. 07:43

Prima Primissima: Vig Károly a tudomány kategória egyik jelöltje

Megyei primákat választ a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vas megyei szervezete. A három kategória jelöltjeit egyesével mutatjuk be. A tudomány kategória egyik jelöltje dr. Vig Károly, a Vas Megyei Múzeumok Igazgatóságának osztályvezetője.

Varga Nóra

A Vállalkozók Országos Szövetségének megyei küldöttgyűlése ebben az évben is három: kultúra és művészetek, tudomány, valamint oktatás és közművelődés kategóriában állított jelölteket.

A tudomány kategória egyik jelöltje dr. Vig Károly, a Vas Megyei Múzeumok Igazga-tóságának osztályvezetője. 

1984-ben szerzett jeles minősítésű diplomát a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen. 1987 óta főmuzeológusként dolgozik a szombathelyi Savaria Múzeum természettudományi osztályán. A nyugat-palearktikum levélbogarainak vizsgálatára specializálódott Vig Károly. A rendszeres magyarországi gyűjtései mellett Európa számos országában, Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában is kutatott. Munkáját több díjjal is jutalmazták. 2000 óta a Pannon Egyetem és a Savaria Egyetemi Központ vendégelőadó professzora.

- Élethivatásomnak a kutatómunkát és az elért eredményeken keresztül a társadalom fogékony rétegei gondolkodásmódjának, értékítéletének helyes irányba terelését tekintem - hangsúlyozza Vig Károly. - Hobbim a hegymászás, a természetjárás és a kosárlabdázás, rendszeresen fotózom. 

Olvasóink a jelöltek közül a honlapunkon és a hamarosan megjelenő szavazólapon közönségdíjast választhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!