Hírek

2015.07.05. 15:27

Gázszivárgás a celldömölki rendező pályaudvaron - Újra járnak a vonatok (frissítve)

Celldömölk – Éjszaka megindult a vonatforgalom Celldömölk és Boba között. Egy tartálykocsiból szivárgott a gáz, ezért kellett leállítani a forgalmat vasárnap késő délután.

Bakos Ágnes

A MÁV tájékoztatása szerint, éjjel 11 órára megszüntették a tartálykocsi szivárgását és azt követően visszakapcsolták a felsővezeték áramellátását, így már korlátozás nélkül haladhatnak a vonatok Celldömölk és Boba között.

Már az eredeti menetrend szerint járnak a vonatok a Székesfehérvár-Szombathely vonalon.

Este kilenc óra körül sikerült csökkenteni a tartálykocsi délután öt óra körül észlelt gázszivárgását a MÁV vegyvédelmi szakembereinek.

Késő este a katasztrófavédelem engedélyezte, hogy dízelvontatással és 10 kilométer per órás sebességkorlátozással, biztonságosan meginduljon a vonatforgalom a celldömölki pályaudvaron.

A gázszivárgás ideje alatt a celldömölki és a bobai állomáson, valamint a vonatokon várakozó mintegy 100-200 utasnak vizet osztott a vasúttársaság. Ideiglenesen pótlóbuszok szállították az utasokat Celldömölk és Boba között.

A celldömölki rendező pályaudvaron egy magántársaság tehervonatának tartálykocsijából szivárgott propángáz.

Száz méter sugarú körben lezárták a területet, húsz embernek kellett ideiglenesen elhagynia otthonát. A celldömölki és a sárvári tűzoltók biztosították a helyszínt és hűtötték a szivárgó tartálykocsit.

Senkinek nem esett baja a gázszivárgás miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!