Hírek

2016.08.25. 17:39

QR-kód került a városháza előtt álló Szombathelyi Polgárok szoborcsoportra

Szombathely - QR-kód került a városháza előtt álló Szombathelyi Polgárok szoborcsoportra a Szombathelyi Szépítő Egyesület kezdeményezésére.

Vadas Krisztina

A Szombathelyi Szépítő Egyesület a város egyik legrégebben működő civil szervezete. 130 éve létezik, ez idő alatt nagyon sokat tettek Szombathelyért. A QR-kód bemutatásán az egyesület elnöke, Bődi Lívia kiemelte, ez az esemény méltóképpen tükrözi a szervezet munkáját.

Dr. Kalocsai Péter történész foglalta össze a Szombathelyi polgárok szoborcsoport történetét. Ezt akkor olvashatjuk, ha okostelefonnal, tablettel beolvassuk a QR-kódot. Erre azért volt szükség, mert a tapasztalatok alapján szinte senki sem tudta a városban, mit is ábrázol a szoborcsoport. Sokan tévesen Savariához kötik, pedig az 1983-ban felállított alkotás egy 18. századi legendát elevenít meg.

Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke az avatáson elmondta, minden olyan kezdeményezésnek örül, amely a város még jobb és könnyebb megismerését szolgálja.

A kódot Simon Ádám alkotta meg, a táblát pedig Lajos Ferenc, a Hefele Menyhért szakképző iskola tanára tette fel. Természetesen a városba látogatókra is gondoltak, így a szöveg angol, francia, német és olasz nyelven is olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!