Hírek

2015.01.31. 17:40

Rabláncon vezette a férjét - Hajnalig áll a bál a vépi nyugdíjasok farsangján

Együtt akarnak lenni és nevetni, ezért rendezik meg minden évben a farsangi mulatságot Vépen a nyugdíjasok számára. Az alkalomra hónapokkal előbb megkezdik a készülődést: színdarabokat adnak elő, énekszámokat, viccműsort.

Unger Tamás

A résztvevők 90 százaléka vépi, de jönnek más településekről, még Szombathelyről is, tudjuk meg a Vépi Nyugdíjas Klub legújabb vezetőjétől, Sági Józsefnétől, aki tavaly szeptember óta áll a közösség élén.

- A darabokat nem magunk írjuk, hanem az  internetről választunk paródiákat. Idén a Lányok a fodrásznál és a Forgalmista című játékokat mutatjuk be. A két Kovács (László és János) vicceket mesélnek, egy alkalmi kórus humoros dalokat énekel – meséli a klubvezető. - A műsor után vacsorázunk, aztán jelmezes felvonulás lesz, én Túró Rudinak öltözöm. Lesz olyan, aki rendőrnek, és rabláncon vezeti majd a férjét. Sokan nem árulták el, mit vesznek fel farsangi jelmezként. Száz főre terítettünk, mindig tele szokott lenni a terem. Bálozunk hajnalig.

Kovács László és Kovács János
Fotó: Unger Tamás

Csajbi Imréné Betti, aki a Lányok a fodrásznál című paródiában szerepel, ami a feledékenységről szól, és a nyugdíjasok kevés pénzéről, hogy mindig csak csirkelábat esznek meg farhátat...

- A klubban sokat nevetünk, kineveti az ember a mérgét, a búját-baját, ilyenkor mindent elfelejt-meséli Betti.15 éve özvegy, 8 éve jár ebbe a klubba – Szombathelyről. - A lányom 25 éve itt lakik, így már korábban megismertem a temetőbe, a templomba járókat, mert a férjem itt van eltemetve. Hívtak a nyugdíjas klubba, eljöttem, láttam a műsorukat, irigykedtem, aztán én is járni kezdtem ide. Bárcsak korábban csatlakoztam volna. Sajnos sokan meghaltak már közülünk, akik jó szereplők is voltak, nagyon hiányoznak. A jelmezes felvonulásra én is beöltözöm, bohóc leszek.

Megkérdeztük a színpadon szólóban fellépő hölgyet, Tóth Vásárhelyi Ilonát: milyen háttere van nála a sláger- és musicaléneklésnek? Kiderült: amikor nyugdíjba ment, a gyerekeitől kapott egy laptopot, és CD-kről tanul otthon zeneszámokat. Rendszeresen jár a nyugdíjas Ki Mit Tud?-okra is a társaival, jó eredményekkel szerepelnek, nyertek már első helyezéseket is.

- Az egészségügyben dolgoztam 40 évig. Budapestről kerültem ide 45 éve, a férjem szombathelyi volt. Minden lehetőséget kihasználok, hogy ne kelljen otthon egyedül ülnöm a négy fal között. Tagja vagyok a Vépen négy éve létező Web Színpadnak is. Karácsonykor a a szombathelyi Fő téren gospeleket énekeltünk – meséli Ica. - Szuper kulturális élet van itt Vépen, a jógától a néptáncon át a hastáncig, egymásnak adják a csoportok a kilincset. Jelenleg tornára járok, de előtte hat évig hastáncoltam.

A nyugdíjas klub farsangi báli terme zsong-bong, megtelik zeneszóval, ismerősök, barátok társalgásával. Az asztalra kerültek már az otthon sütött sütemények, mindenki hozott tombolát. Mint minden évben ma is hajnalig áll a bál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!