Hírek

2015.04.21. 15:11

Reakciók az ápolók tiltakozására - Újabb fekete pólós fotó a szombathelyi kórházból

Szombathely - Ismét érkezett a szombathelyi kórházból fotó az ápoló/nőkért - feketében elnevezésű Facebook-oldalra. A kép mellett mutatjuk azt is, hogyan reagáltak olvasóink a korábbi cikkünkre.

Mint arról már korábban beszámoltunk, mozgalom indult a Facebook-on: az internetes közösséghez csatlakozott egészségügyi dolgozók az elmúlt hétvégén fekete pólóra cserélték a munkaruhájukat, így tiltakoztak a hazai egészségügy állapota és az egészségügyi szakdolgozók méltatlan helyzete miatt.

Az ápoló/nőkért - feketében elnevezésű Facebook-oldalra feltöltött képek tanúsága szerint a szombathelyi Markusovszky kórház mellkassebészeti, valamint a rehabilitációs osztályán is fekete pólóban ügyeltek az ápolónők, de most újabb fotóra bukkantunk. Ezúttal az infektológiai osztály nővérei posztoltak képet.

Olvasóink sem hagyták szó nélkül a történteket

Cikkünkhöz rengeteg hozzászólás érkezett.

József: Ne hagyjátok magatokat! Ha stadionra van, legyen rátok is!

Zsóka azt írta: Kitartás lányok, remélem, minden jobbra fordul. Sok szeretettel egy volt kolléganő.

Edit: Csináljatok országos mozgalmat, tartsatok ki! Mi betegek veletek vagyunk, mert ti értünk vagytok!

Jenő: Ha most nem álltok ki egymásért, nem vagytok szolidárisak egymással, akkor végleg elbukik az ügyetek, még jobban semmibe fog venni benneteket ez az ámokfutó, regnáló hatalom...

Szabina: ápoló/ápolónő - minden tisztelem a Tiétek. Ti egészségügyi dolgozók vagytok. Jómagam és még sokan, akik szintén ebben a szférában dolgozunk, "beteghordóként", illetve orvosírnokként, mi már csak egészségügyben dolgozók vagyunk. Nekünk nem járhatna esetleg valami kis plusz a havi nettó kb. 70-80 ezer forintos fizetéshez?

Mária: Nem mindenki merte bevállalni!

Gábor: Nem a semmiért mennek el a jó orvosaink!

Réka: Vegyünk fel mi is fekete pólót a hétvégén!

Violetta: Hát igen...az a csoda, hogy van még olyan, aki az ápolónői munkát megcsinálja azért a szánalmasan kevés pénzért. Kérdem én...mi lenne, ha az egészségügyisek is úgy tüntetnének, ahogy a vasutasok...

A mozgalom Facebook-oldalán egyébként azt írják: ha a hétvége után sem tesznek semmiféle javaslatot az „Alkuképes Kamara felé", jön a munkabeszüntetés...

Kapcsolódó cikk:

Betelt a pohár - A Markusovszky kórházban is fekete pólóban ügyeltek a hétvégén

Forradalmi hangulatban az egészségügyi szakdolgozók – Mutatjuk a követeléseik 12 pontját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!