Hírek

2014.10.31. 10:24

Rekordgyorsasággal ért véget a megyei közgyűlés - elbúcsúztatták a főjegyzőt

Huszonkét perc alatt ért véget a Vas megyei közgyűlés novemberi ülése, ám nem zajlott eseménytelenül: elfogadták a területi fejlesztési program első olvasatát, döntöttek a bizottsági struktúráról, és elbúcsúztatták a főjegyzőt.

Cseszkó Tamás

Először ülésezett a frissen alakult megyei közgyűlés pénteken, a megyeházán. A nyílt ülésen három napirendi pont tárgyalását javasolta Majthényi László, megyei elnök. Ebből kettő a fejlesztésekkel kapcsolatos, Vas megye gazdaságfejlesztési fókuszú területfejlesztési programja és stratégiai környezeti vizsgálatának elfogadása, valamint a Vas Megyei Integrált Területi Program első olvasatának elfogadása. A nyílt ülésen döntöttek a megyei közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról is. A napirendi pontokhoz nem érkezett hozzászólás, így rekordgyorsasággal, néhány perc alatt döntöttek, a közgyűlés egyhangúan támogatta az előterjesztéseket.

Fotó: médiaközpont

Döntöttek a bizottsági struktúráról is. A Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság elnöke Nagy Gábor (Fidesz-KDNP), alelnöke Szabó Lajos (MSZP), tagok: Lábodi Gábor (Jobbik), Pajor András, Szijártó László (Fidesz-KDNP). A Területi Tervezési és Területfejlesztési Bizottságot Szijártó László (Fidesz-KDNP) vezeti, alelnök: Rába Kálmán (Jobbik), tagok: Fehér László (MSZP), Tausz István, Básthy Béla (Fidesz-KDNP). A Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottsága Gagyi Levente (Fidesz-KDNP) irányításával működik majd, alelnök: dr. Németh Kálmán (Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület), tagok: Bálint András, Nagy Gábor (Fidesz-KDNP), Lábodi Gábor (Jobbik).

A Rendészeti Szakbizottság elnöke Básthy Béla (Fidesz-KDNP) lesz, e bizottságban a szakmai szervezetek vezetői dolgoznak majd . Az ülés végén elbúcsúztatták a most nyugdíjba vonuló megyei főjegyzőt, dr. Kun Lászlót, aki huszonnégy évig dolgozott a megye élén. Kun László elmondta, bár kollégái szigorúnak tartották, mindig azon volt, hogy igazságos döntéseket hozzon. – Arra vagyok a legbüszkébb, hogy a munkásságom alatt felnőtt egy köztisztviselői nemzedék, akikkel jó kapcsolatot alakítottam ki – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!