Hírek

2017.04.14. 16:35

Remek rejtekhely volt a fák, bokrok töve Vépen

Vép - Tojáskeresésre és játszóházba hívták a helyi kisgyerekeket a művelődési ház munkatársai. Kiskosarakba gyűlt a zsákmány.

Tóth Kata

A húsvétra készülve közösen mókáztak a tavaszi szünetet töltő gyerekek és a nagypénteki munkaszüneti nap miatt jobban ráérő szüleik a városban. Elpottyantott ajándékokat - csokinyulakat, bárányokat, nyalókákat - kerestek lelkesen a művelődési ház előtti parkban. A terület egyik részén kutathattak húsvéti zsákmány után a legkisebbek, egy másikon pedig a nagyobbak. Kosaraikba, papírzacskóikba bőven jutott az édességekből.

A másfél éves Tancsics Fanninak (jobbról) az anyukája, Németh Nikoletta mutatja a fűben rejtőzködő mini tojásokat. Nővére, Zoé (balról) alaposan átkutatta a terepet. Itt még üres a kosara, később megtelt Fotó: Nagy Jácint

Remek rejtekhelynek bizonyult a fű, a bokrok alja és a fák töve - voltak könnyebben és nehezebben felfedezhető pontok is. A másfél éves Tancsics Fanni arcára mosolyt csalt, amikor a fűben rejtőzködő két mini tojásra bukkant. Nővére, Zoé alaposan átnézte a terepet, és hamarosan teli kosarát mutatta anyukájának, Németh Nikolettának. Tőle megtudtuk, a gyerekek hetek óta várják a nyuszit: hajtogattak répát kartonpapírból és tojást is festettek már otthon. A négy és fél éves Süle Emma is teliszedte a kosarát csokitojásokkal. Kiderült, végtelen a listája, amin a húsvéti nyúlnak sorolta, milyen ajándékoknak örülne. Kért játék dínót, ami hangot ad és tud járni, pótkerekes bringát, távirányítós autót - csupa lányos játékot - és beszélő papagájt, amit Charlie-nak fog majd nevezni. A papagájt a Jézuskától hiába várta, bízott benne, hogy a nyuszitól megkapja.

A park egyik részén kutathattak húsvéti zsákmány után a legkisebbek, egy másikon az idősebbek. Teliszedték a kosaraikat édességgel. Mindenkinek bőven jutott tojás

A tojáskereső és tojásfestő feladatoknak kedvezett az idő. Miután az összes édességet - amit a korábbi évekhez hasonlóan helyi vállalkozók és magánszemélyek ajánlottak fel - eltüntették az apróságok, az épületben folytatódott az ünnepi készülődés. Sági Józsefné Anci, a Nefelejcs nyugdíjasklub vezetője mutatta meg a papírfonás fortélyait a nagyobb gyerekeknek. Asztalán kész dísztárgyakat - edényalátéteket, papírfonással készült, fa lazúrfestékkel színezett tyúkocskát, bortartót és manóházat csodálhattak meg az arra járók. Akik hoztak magukkal főtt vagy kifújt tojást, azt színes festékbe márthatták. Egy másik asztalnál húsvéti dekorációt, origamit készítettek a kicsik - szüleikkel együtt ügyeskedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!