Hírek

2017.03.21. 15:45

Rendezvények gyerekeknek és gyerekeseknek

Megyei körkép - Kézműves kuckó, babaruhabörze, húsvéti készülődés. Március-áprilisi programokból adunk ízelítőt.

Tóth Kata

Az Agora - Művelődési és Sportházban minden szombaton 9 és 12 óra között kézműves kuckóba várják a gyerekeket. Március 25-én tavaszi tulipánt készíthetnek a vállalkozó szelleműek. Vasútmodell-kiállítás és börze lesz március 24. és 26. között a Büki Művelődési és Sportközpont színháztermében 10 és 19 óra között. Családexpóra és babaruhabörzére várják az érdeklődőket április 8-án, szombaton 9 és 12 óra között a Brenner János Nevelési Központ tornacsarnokában.

Hatalmas érdeklődés kísérte a februári családexpót, babaruhabörzét Fotó: Unger Tamás

Húsvéti készülődés lesz a Vasi Skanzenben április 8-án 14 órától. Tavaszi népszokások címmel Horváth Sándor tart előadást. Lesz nyuszisimogató, lányoknak csönkölés, fiúknak tojásba vágás. Ezenkívül népi szabadtéri, ügyességi játékok, fajátékok, tojásfestés és -karcolás népi iparművészek segítségével. Gyöngyökkel lehet majd tojást díszíteni. Az érdeklődők agyagozhatnak és készíthetnek tavaszi kopogtatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!