Hírek

2017.02.07. 07:53

Rendőrautót rongáltak meg fiatalok

Szombathely – A Készenléti Rendőrség egy autójának a megrongálása csak az egyik bűne a fiataloknak: megvertek és kiraboltak egy férfit, egyikük pedig egy falunapi bálban kiverte egy férfi több fogát. Most készült el a vádemelés.

Bakos Ágnes

Csoportosan elkövetett rablás és más bűncselekmények is szerepelnek a vádak között – tájékoztatott dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész.

Előzetes letartóztatásban van a három vádlott és a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztést javasol büntetésül.

Hosszú a bűnlajstrom.

A három fiatalember tavaly májusban „kinézett" magának egy bizonytalanul mozgó férfit, elhatározták, hogy kirabolják. Elgáncsolták a férfit, aki menekülni próbált, nem hagyták. Elvették az óráját, a telefonját és a készpénzét.

Elitták a rabolt pénzt és „erősek lettek tőle", ugyanis az egyikük a nála lévő bokszerrel beleütött a Készenléti Rendőrség gépkocsijába, betörte a hátsó lámpaüvegét. Mintegy 230 ezer forintos kárt okozott a rendőrautó megrongálásával. Aztán több másik kocsi is áldozatul esett a fiatalembernek: mobiltelefont, táblagépet és okiratokat pakolt ki egy kocsiból. Azt megpróbálták elindítani, de nem sikerült – a kocsi lopás nem került a bűnlistájukra.

Erősködött a legfiatalabb vádlott is egy személyautóval néhány héttel később: annak a kocsinak letörte a visszapillantó tükrét, 103 ezer forint volt a kár. Csak „bemelegítés" volt az az autórongálás, ugyanis a fiatal egy falunapi bálba látogatott utána és kiverte egy másik bálozó több fogát is. A hivatalos megfogalmazás szerint maradandó fogyatékosságot szenvedett az áldozata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!