Hírek

2016.06.18. 14:13

Rendőrök lepték el Körmend főterét

A rendőröknek úgy kellett helytállniuk a déli határoknál, hogy közben tanulmányaikat sem hanyagolhatták el. A fiatalok megfogadták, ha kell az életüket is kockára teszik.

Budai Dávid

Akit felüdít az egyenruhák látványa, és csak akkor érzi magát igazán biztonságban, ha rendőrsorfal előtt állhat, az jól tette, ha kilátogatott szombaton a körmendi Szabadság térre, délelőtt tíz órakor. A Körmendi Rendészeti Szakközépiskola idén is ünnepélyesen bocsátotta ki végzős hallgatóit, akik a hagyományoknak megfelelően díszlépésben szelték át a várost. A valamivel több mint egy kilométer hosszú szakaszon a fiatal rendőrök vonulása szó szerint és átvitt értelemben is megbénította egy kis időre a kisváros közlekedését. Az ünnepség elöljárója, dr. Dsupin Ottó rendőr dandártábornok beszédét azzal kezdte, hogy megköszönte a fiatal rendőrök helytállását a déli határon, hiszen nekik a migrációs válsághelyzet közben tanulmányi kötelezettségüknek is eleget kellett tenniük. A dandártábornok hangsúlyozta: megint kiderült, hogy az élet a legjobb tanítómester. A fiatalok a világ szeme láttára bizonyították, emberséges, áldozatkész hozzáállásukat a bajba jutott emberek megsegítése során.

A második évfolyamos tanulók a tavaly szeptember 14-én tett esküjüket is megerősítették. Több mint száz torokból hangzott el egyszerre az ünnepélyes fogadalom: „becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; szolgálati kötelezettségeimet, ha kell életem kockáztatásával is teljesítem, elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimről legjobb tudásom szerint gondoskodom, hivatásomat a magyar nemzet javára gyakorolom. Isten engem úgy segéljen!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!