Hírek

2014.12.22. 18:45

Rengetegen segítettek az Aranyhídnak - Meglesz a busz

Szombathely – Példás összefogással megháromszorozódott a Napház Alapítványnak gyűjtött pénz egy hét alatt. A Csodák Márpedig Vannak Alapítvány segített.

Budai Dávid

1.473.000 forint gyűlt össze a Vas Népe felhívására, amely idén az Aranyhíd nevelési-oktatási központ megsegítésére kérte fel az embereket. A csaknem másfél millió forint azonban nem gyűlhetett volna össze, ha nincs a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány. Amikor a jótékonysági akció kezdetén megkerestük az Aranyhíd központot, megtudtuk, hogy az intézménynek egy olyan új kisbuszra van szüksége, amivel lehet a sérült gyerekeket szállítani. A Vas Népe heteken át buzdította arra olvasóit, hogy segítsenek, ha tudnak. Az olvasók pedig össze is gyűjtöttek 400 ezer forintot. Lássuk, hogyan lett egymillióval több. Mérei Tamás, a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány elnöke, miután olvasta az újságban a felhívást, úgy döntött, csatlakoznak a kezdeményezéshez. Az alapítványon keresztül megkerestek cégeket, amelyek szintén az ügy mellé álltak. Az Epcos 300 ezer, a BPW 100 ezer, a Speidel Hungária 150 ezer forintot ajánlott fel, így összegyűlt 950 ezer forint.

Ehhez még magánszemélyek hozzátettek valamivel több mint 100 ezer forintot. Ekkor már egymillió forint fölött járt a felajánlott összeg.

Czubor Ferenc, a Hit Gyülekezetének szombathelyi vezetője és egyben a Csodák Márpedig Vannak Alapítvány kuratóriumi tagja vasárnap az istentisztelten a híveket kérte arra, hogy támogassák ők is a kezdeményezést, támogatták is, mintegy 300 ezer forinttal. A most elért összegből még mindig 100 ezer forint hiányzott. Ezt a tegnap délben lezárult árverezési aukción gyűjtötték össze, ahol az Erdélyi Rolika álmát valóra váltó előadás jelmezeire lehetett licitálni.

Így jött össze a jelenlegi összeg, amely nagyjából a fele az áhított jármű árának, mert időközben találtak egy minden tekintetben megfelelő buszt is Mesits Sándor autókereskedő jóvoltából, aki az Aranyhíd régi járművét is beszámítja a busz árába.

Mérei Tamás hangsúlyozta, mindenképpen összegyűjtik a pénzt az új gépjárműre. Most, hogy a kívánt összeg fele már megvan, a másik felét is összeszedik, a Savaria Szimfonikus Zenekar koncertjein tovább folytatódik a gyűjtés. Az Opel Hungária mintegy ráadásként vállalta az új busz szervizelését egy évig.

Sipos Judit, az Aranyhíd központ intézményvezetője elmondta, meglepődtek az összeg nagyságán, és a példás összefogáson is. Hozzátette, a gyerekek szállítását mindenképpen meg kell oldani, ha másképp nem megy, akkor taxival. Ha meglenne az új jármű, az óriási terhet venne le az intézmény, de főleg a szülők válláról. Nem beszélve arról, hogy alapítvány így másra is tudna pénzt áldozni.

Berkes Marianna, a Napház alapítvány elnöke elmondta, a busz üzemeltetése jelenleg minden pénzüket felemészti, ha meglesz az új jármű, minden másképp lesz, mivel a fenntartó, a Klebelsberg központ vállalta a busz fenntartását.

Példás összefogással megvalósulni látszik az alapítvány álma, az új kisbusz.

Magánszemélyek, cégek, vállalkozók közösen álltak egy nemes ügy mellé, úgy látszik, csodák márpedig tényleg vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!