Hírek

2017.06.18. 18:30

Van már nekünk csarnokunk - Átadták az új sportlétesítményt Répcelakon

Répcelak - Fontos álmuk vált valóra a répcelakiaknak, pontosan egy évvel az alapkőletételt követően határidőre készült el a Répce Városi Sportcsarnok.

cseszk

Flashmobbal, kulturális műsorral, látványos labdazsonglőrökkel és barátságos kézilabda-mérkőzéssel adták át a Répce Városi Sportcsarnokot. A rendezvényen részt vett többek között Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Ágh Péter és dr. Hende Csaba országgyűlési képviselők, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó József, Répcelak polgármestere, dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese, Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, valamint Harangozó Bertalan, a Vas Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a répcelakiak birtokba vették a sportcsarnokukat, megteltek a lelátók, és bemutatták a komplexum új kabalaállatkáját is. A létesítmény számos sportágnak ad helyet.

TAO-támogatásból és önkormányzati forrásból építették azt a háromszáz fő befogadására alkalmas komplexumot, amely a répcelaki sportélet fellegváraként működhet.

Villámcsődület fogadta a sportcsarnok-avatóra érkező vendégeket, a helyi iskola diákjai táncos flashmobbal örültek az új létesítménynek. A megnyitóra érkezve találkoztunk Seregély Gyöngyi Európa-bajnok karatékával, aki elmondta, nagyon örül az új létesítménynek, amely többek között a karateszakosztálynak is méltó helyet ad majd. Az új, multifunkcionális csarnok több mint 1100 négyzetméteres, kettéválasztható, kézilabda-, kosárlabda- és röplabda-mérkőzések megtartására alkalmas pályával, 140 négyzetméteres aulával, 170 fős emeleti lelátóval, irodával, klubszobával és konditeremmel épült meg. A szabványos kézilabdapályához három edzőterem is társul. A létesítmény a városban működő kézilabdaklubnak nyújt otthont, délelőttönként pedig az általános iskolások testnevelésóráit tarthatják benne.

A megnyitón részt vett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, aki beszédében hangsúlyozta: a répcelaki csarnok is jól példázza, hogyan segíti a TAO-támogatási rendszer többek között a sportinfrastruktúra fejlesztését, például az utánpótlás-nevelés hatékonyságának növelését, valamint a sportos életmód népszerűsítését, így végső soron széles körben az egészség megőrzését. Mint mondta, ezért épültek és épülnek hiánypótló sportlétesítmények országszerte.

 

 

Szabó József, a település polgármestere köszönetet mondott a TAO-támogatást felajánló Linde Gáz Magyarország Zrt.-nek, a kormányzat tagjainak, valamint a kézilabda-szövetség döntéshozóinak, amiért megteremtették a feltételét a sportcsarnok építésének.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: azoknak, akiknek döntési helyzete van, mindent meg kell tenniük azért, hogy a település valóban el tudja mondani magáról, hogy élhető kisváros. - Ezt a célt szolgálta a kormány is, amikor a várost a teherforgalom alól felszabadító M86-os utat megépíttette. Központi forrásból ugyanezt szolgálta korábban például a városon áthaladó főút felújítása, a kerékpárút létrehozása - mondta a képviselő.

Hozzátette: - Most pedig itt vagyunk ennél a csodálatos létesítménynél, amely egy igazi szimbólum. Egy élhető, erősödő kisvárost jelképez, amely arra törekszik, hogy minél több szolgáltatást nyújtson az itt élőknek - foglalta össze Ágh Péter.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese, valamint Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is.

 

 

A beszédeket követően ünnepélyes szalagátvágással adták át a répcelakiaknak az új sportkomplexumot, amelynek beruházási értéke 700 millió forint volt.

A rendezvény az épületen belül folytatódott, fellépett a helyi általános iskola gyermekkórusa, valamint egy kosárlabdazsonglőr csapat bemutatóját is láthatta a közönség.

A répcelaki fesztiválon belüli megnyitón barátságos mérkőzést játszottak a Haladás VSE és a Répcelak SE kézilabdázói is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!