Hírek

2017.06.25. 17:50

Igazi régi különlegességek és modern csodák is felsorakoztak a VW-találkozón

BORGÁTAFÜRDŐ Nemcsak veterán különlegességekkel jöttek a 11. Bogaras Randira hévégén, hanem az összetéveszthetetlen Volkswagen modern kiadásait is megcsodálhatták az érdeklődők.

Vadas Krisztina

Az előző évektől eltérően, idén először a borgátafürdői kempingben rendezték meg a vasi bogaras találkozót. Előtte öt évig Szajkon, majd újabb öt évig Sárváron jött össze a bogárszerelmesek apraja-nagyja.

84-en regisztráltak, tehát ennyi bogárkülönlegesség gyűlt össze egy időben, egy helyen. A nemzetközi rajongók is képviseltették magukat: jöttek Lengyelországból, Németországból és Ausztriából is, ám a nagyobb hányadot mégiscsak a magyarok tették ki.

Különleges darabok érkeztek a rendezvényre Fotó: Vadas Krisztina

Sok érdeklődőt vonzott a kempingbe a találkozó: szívesen nézegették az emberek a kicsit kopottabb vagy éppen „ráncfelvarrott" járgányokat. Ritkaságszámba menő T1, T2-esek is sorakoztak, különböző évjáratokból. Volt kifejezetten öreg, ovális, perec-ablakos kiadás is.

Lipták Kornélia és Bősze Máté nézegették a kiállított darabokat: mindre rácsodálkoztak Fotó: Vadas Krisztina

Lonsták Ádám például büszkén mutatta meg nekünk a család 1.6-os, 45 éves kincsét. Habár még nem vezetheti, szívesen bepattan néha a kormány mögé, hogy kicsit átélje azt a felemelő érzést, hogy milyen lehet egy bogárral „száguldani" az utakon. Ez ugyanis még tökéletesen működik, egészen a Nógrád megyei Bátonyterenyéről Borgátáig zökkenőmentesen elhozta a családot. Mint elmondta: mindenki szívén viseli, amikor csak idejük engedi szépítgetik és csinosítgatják.

Lonsták Ádám még nem vezetheti, de büszkén mutatta meg a család kincsét Fotó: Vadas Krisztina

De nemcsak nézegetni lehetett az autókat, különböző versenyeken is részt vehettek velük a tulajdonosok. Szerveztek bogártoló- és szlalomversenyt, de a legszebb és a „legszakadtabb" járművet is kiválasztották. Emellett hatalmas sikernek örvendett a sárvári és az egyházashetyei tűz-oltók bemutatója is - főképp a gyermekeknél. A közös bográcsozás pedig közelebb hozta egymáshoz a bogarak szerelmeseit. Pető Zoltántól, az egyik szervezőtől megtudtuk: nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak a résztvevőktől a helyszínválasztást illetően, hiszen a hőségben megmártózhattak a szomszédos strandon, valamint az alapvető higiéniés feltételek is biztosítottak. - Az önkormányzat is támogatott minket, így nagyon bízunk abban, hogy jövőre ugyanitt találkozhatunk - mondta el a szervező.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!