Hírek

2015.02.21. 08:16

Szeles napok jönnek – A tavaszra még várni kell

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a szentgotthárdi térség kivételével minden megyei kistérségre kiterjesztette az elsőfokú riasztást a szél miatt.

Szendi Péter

Vas megyében jelenleg a kőszegi járásban érvényes a riasztás. Az érintett területeken akár 70 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Szeles napok jönnek – A tavaszra még várni kell

Attól, hogy néhány órára kisüt a nap, még nincs itt a tavasz. Jövő héten hűvös és szeles idő lesz. Pétervári Tibor, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi észlelője, állomásvezető elmondta, hogy a napsütés és a közel 10 Celsius-fokos nappali hőmérséklet még messze nem a tavasz jele. Hozzátette: sajnos a jövőkép sem éppen kellemes tavaszi. Mediterrán ciklonok alakítják időjárásunkat. Vasárnap délután és kedden esőre, szerdán esőre, sőt havas esőre is számíthatunk. Az Alpokban élők pedig kiadós havazásra készülhetnek. Nyirkos, hideg, hűvös és szeles időjárás vár ránk.

Németh Anna celldömölki óvodás Pipitérrel. Fotó: Archív/Szendi Péter

Erősödik a szél

Időközben az Országos Meteorológiai Szolgálat a szentgotthárdi térség kivételével minden megyei kistérségre kiterjesztette az elsőfokú riasztást a szél miatt. A figyelmeztetés szerint ugyanis a legerősebb széllökések elérhetik a 70 kilométer/órát is. Szombathelyen déli szél fúj, a legerősebb lökés eddig 54 kilométer/óra volt.  A szél reggel óta folyamatosan erősödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!