Hírek

2017.09.03. 19:20

Ringó csípők, gyönyörű hölgyek a kőszegi hastáncfesztiválon

KŐSZEG - Kinyíltak a Kelet kapui a dr. Nagy László EGYMI dísztermében szombaton. A versenyzők és a meghívott vendégek mozdulataikkal mesés világokba kalauzolták társaikat és az érdeklődőket.

Pintér Viktória

A világ rohan. Nem igazán tudni, mi felé, de az látszik, hogy folyamatosan iramodik előre. Néhányan azonban elfordulnak ettől az őrült tempótól, és saját ritmust alakítanak ki. Ilyen különleges világ a keleti misztika és életszemlélet táncbeli kifejezése.

A Kelet Varázsa Nyugaton Hastáncfesztivál jó példa. Üzenete egyszerű és tiszta: a nő minden korban és pillanatban nő, és ezt tudnia is kell magáról. A tánc pedig mintha ismerne egy rövidebb utat. Hamarabb feloldja az ember gátlásait, szavak nélkül mutathatod meg azt, hogy ki vagy, és mit akarsz üzenni.

Lepold Ágnes, a Kőszegi Orientális Táncklub vezetője elmondta, hogy különösen fontosnak tartja a 21. században a női értékek kiemelését és ápolását. Azt is hozzátette, hogy a hastánc nemcsak az érzékiséget fejleszti, hanem elmélyíti a személyiséget és az emberi kapcsolatokat.

A hastáncban ötvöződik az öröm, a diszkrét érzékiség és a technikai igényesség.

A gálaműsor csúcspontja Székely Maya (Miss Hastánc Hungary 2005-ben) táncbemutatója volt. A tökéletes testkontroll, az izoláló nőiesség, a zene és a test precíz összhangja jó értelemben tette feszültté a közönséget. Ezután a produkció után bizonyára minden résztvevő némileg motiváltabbá vált, hogy megméresse magát a délutáni versenyen. Mivel a hastánc az egyedi testnyelv megtalálását jelenti, a versenyen sem helyezéseket osztottak, hanem minősítést, amelyet bárki kiérdemelhetett egy jó koreográfiával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!