Hírek

2017.06.15. 15:09

Saját pénz is jut a Sportliget fejlesztésére – Ez volt a harmadik napirend

Szombathely – Pályázati pénzből újul meg a Sportliget és megszavaztak plusz 40 milliót is a fejlesztéshez.

Bakos Ágnes

Litkei Tamás építész mutatta be a Sportliget átalakítási, fejlesztési terveit a szombathelyi közgyűlésen. Pontosították az előzetes elképzeléseket. Például kikerült a tervek közül az extrém park kialakítása: egyeztettek a környék lakóival is, a zajterhelés miatt nem szerelik fel rámpákkal, dobbantókkal, félcsövekkel a multifunkcionális görkorcsolyapályát.

Illés Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester Balassa Péternek (Jobbik) azt válaszolta: más költségvetési forrásra lesz szükség, ha máshol alakítanának ki extrém sport parkot, miután erről a területről kikerült a terv és ide vonatkozik a pályázati pénz. Litkei Tamás építész felvetése szerint a Dolgozók útja északi területe lenne ideális, azt már nem használja a vízmű. Erre is használhatnák és akár extrém park is lehet – mondta az építész.

A Sportligetben lesznek kispályás labdarúgó pályák, piknikövezet, teniszpályák, kosárlabda pályák kiegészítő palánkokkal, fedett-nyitott esőbeálló, pihenőkert, mászófa.

Kántás Zoltán (Fidesz-KDNP) javaslatára az Arany patak revitalizációját is beemelték a programba, de azt a 2018-as költségvetésből finanszírozzák, 40 millió forintból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!