Hírek

2016.05.22. 20:11

Sajnos most már biztos: nem jön a pápa Szombathelyre

Ferenc pápa Dominik Duka bíborost, prágai érseket nevezte ki különleges küldöttévé a Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából július 9-én Szombathelyen tartandó ünnepi szentmisére - írja a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóközleménye.

Vas Népe

A Szent Márton-év központi eseménye a szombathelyi egyházmegyében a Szent Márton-találkozó lesz július 9-10-én. A nemzetközi programra a szervezők az egész Kárpát-medencéből várják a Szent Márton-plébániákat. A kétnapos rendezvényt megnyitó szentmisén részt vesznek az püspöki konferencia tagjai.

Az MKPK Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából hirdette meg a Szent Márton-évet, a kormány pedig tavaly márciusban nyilvánította emlékévvé 2016-ot.

Korábban Veres András, a konferencia elnöke és szombathelyi megyéspüspök elmondta, hogy kevés esély van a nagyon várt pápai látogatásra. A megyéspüspök pedig Győrbe megy, a találkozót azonban még Szombathelyen tölti, erről itt nyilatkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!