Hírek

2014.12.03. 09:59

Sárvári szakácsok a világ legjobbjai között

Luxembourg, Sárvár - Három bronzéremmel tértek haza az egyik sárvári hotel szakácsai a Kulináris Világbajnokságról, amelyen négyévente a világ legjobb séfjei mérik össze tudásukat.

Nagy Ildikó

Három bronzérmet szereztek az egyik sárvári hotel szakácsai a világ legjobb séfjeinek megmérettetésén, a Kulináris Világbajnokságon. A luxembourgi versenyen idén több mint ezer szakács mérte össze tudását és 60 ország 105 csapata mérkőzött meg egymással, több különböző kategóriában.

Borda Attila séf és Mezei Zoltán séf-helyettes a verseny hidegkonyhai, „kulináris művészet" kategóriájában indultak egyéni versenyzőként. Összesen 4 hétdarabos falatkát („finger food"), valamint egy négyfogásos ünnepi menüt kellett megalkotniuk. A szakácsok világbajnokságának is nevezett eseményen a nemzetközi zsűri két bronzérmet ítélt Borda Attilának és egy bronzéremmel jutalmazta Mezei Zoltán munkáját, ezzel dobogós hellyel jutalmazva a sárvári szálloda mindkét séfjét.

Borda Attila és Mezei Zoltán az oklevelekkel. Fotó: Nagy Ildikó

– Jó látni, hogy a világ legjobbjainak mezőnyében is az elsők közé jutottak az ételeink, melyek alapja a kreativitás, a kitűnő alapanyagok, a konyhai technikák alapos ismerete és persze a szakma iránti rajongásunk – mondta el Borda Attila mesterszakács, az ötcsillagos sárvári hotel séfje.

A világ egyik legfontosabb szakácsversenyét, a Villeroy & Boch - Kulináris Világbajnokságot 1972-es alapítása óta négyévente rendezik meg. A verseny a Szakácsegyesületek Világszövetsége és annak 120 tagállama által felállított szabályok alapján működik. A rajthoz álló, hazájukban már bizonyított, neves versenyzőket az 55 tagú, nemzetközi mesterszakácsokból álló zsűri értékeli. A bírák a tökéletes szakismeret és főzési technika mellett azt is nézik, hogy az adott fogás nagy pontossággal legyen elkészítve, miközben az étel összetevői harmonikus és egyedi végeredményt alkossanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!