Hírek

2017.03.21. 14:05

Felavatták a Sárvári Tankerületi Központ irodáját

Sárvár - Átadták a Sárvári Tankerületi Központ Dózsa utcai 14. szám alatti székházát. Az avatón részt vett Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnökhelyettese.

Pajor András

Több mint ötven helyszínen folyik tanítás a sárvári, celldömölki és kőszegi tankerületekből tavaly létrejött Sárvári Tankerületi Központ intézményeiben. 24 iskola és 10 tagintézmény iskolaépületeiben látnak el feladatokat. A 6 ezer tanuló és 600 tanár napi munkáját segítő intézmény sárvári központjának avatásán részt vettek az iskolák vezetői és az érintett városok polgármesterei is. Az ünnepségen jelen volt Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) szakmai elnökhelyettese. Ünnepi beszédében kiemelte a példaértékű helyi együttműködést a városok polgármesterei és a tankerület között, továbbá elmondta, hogy a jól felszerelt sárvári iroda méltó helyszíne a minőségi munkának.

Most már jó irányba halad az ország az oktatás területén is - mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnökhelyettese a székházavatón Fotó: Pajor András

A KLIK elnökhelyettese hangsúlyozta: azzal, hogy a tankerületek visszakapták döntési szerepkörüket a helyi ügyekben, átláthatóbb helyzet alakult ki az oktatásban. Végül kiemelte, hisz abban, hogy most már jó irányban halad az ország az oktatás területén. Kondora István polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: az együttműködés valóban példaértékű a települések és a tankerület között, és ez így van rendjén. Az itt lakó gyerekek fejlődése az önkormányzatok felelőssége, és nekik kell kialakítaniuk a lehető legjobb környezetet ehhez. Rozmán László tankerületi igazgató úgy véli, a központ nem irányítja, hanem segíti az iskolák tevékenységét. Több hónapos munkán vannak már túl, és az első tapasztalatok biztatóak. A mindennapok nehézségeiben is a gyermekekre való odafigyelést várja el a tankerülettől.

A tankerületet nemcsak hivatalnokként ismerő Rozmán László igazgató szerint az észak-vasi kulturális hagyományok alapvetően jó szellemi alapot adnak a neveléshez.

Az átadóünnepségen külön köszöntötték az épület átalakítási munkáit koordináló városgazdálkodás munkatársait, Fitosné Kanta Valéria intézményvezetőt és Komáromi Pétert. Az épület külső munkálatainak befejezése után az ingatlan földszintjére a nevelési szakszolgálat költözhet majd be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!